Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PVN atmaksa no avansa maksājumiem К списку тем
PVN atmaksa no avansa maksājumiem
Labdien!
Nu man iesācējam ir uzdots uzdevums.
Sakarā ar to, ka realizējam projektu un veicam celtniecību, ļoti daudz naudiņas skaitam būvfirmai. Visi tie ir avansa maksājumi. Celtniecība turpinās un turpināsies vēl ilgi, bet sakarā ar visu šito, veidojas ļoti liela PVN pārmaksa. Vai es varu prasīt no valsts atpakaļ PVN ja man ir tikai pārskaitījumi un avansa rēķini no viņiem un objekts vēl nav pabeigts????
Ceru, ka ir saprotams mans jautājums
Ответы (6)
Metodiskie materiāli par pievienotās vērtības nodokļa uzskaites kārtību grāmatvedībā personām, kuras grāmatvedības reģistrus kārto divkāršā ieraksta sistēmā
http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=177&hl=1&oid=9345&otype=17
ES PVN uzskaitu pēc šiem noteikumiem.
Tad jau sanāk ka varu prasīt atpakaļ?
ja viss ir saskaņā ar likumu, tad kāpēc ne?
Mani vienkārši uztrauc tas, ka tas nav pabeigts objekts un visi tie ir avansa maksājumi. Nav nekāda gala rēķina.
Tikko Jūs prasīsiet atpakaļ PVN pārmaksu, rēķinieties ar VID pārbaudi, tas tā iz prakses...
Pie avansa rēķina vajadzētu būt aktam par to daļu izpildīto darbu, par kuriem tiek maksāts.
Закрыть
Краткое описание нарушения