Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Pilnvara EDS
Mana šefiene ar datoru ir uz jūs.Vai es kā grāmatvede varu nokārtot EDS uz pilnvaras,ka ar to darbojos tikai es? Ja var,cik var rakstīt pilnvaras derīguma termiņu? Gadu vai var ilgāk?
Paldies!
Ответы (18)
Domāju var un termiņš varbūt šefu noteikts
При заключении договора EDS перечисляются работники, которые имеют права декларировать и их статус. Эти данные можно изменить (внести вас туда, если вы не были внесены)
Neaizmirstiet ka EDS neatpazīst reaālo darbinieku bet ievadītos kodus un paroles- tātad ja šefiene nodod Jums atbildībā savu piejas kodu un paroli tad Jūs varat tehniski veikt visas darbības EDS viņas vārdā un nekāds īpašs pilnvarojums nav vajadzīgs.
Ja nē- tad Jums jābūt prokūrai- pilnvarai parakstīt uzņēmuma atskaites iesniegšanai VID jo paraksti VID EDS piešķiras tikai konkrētajā uzņēmumā paraksttiesīgiem lietotājiem .
EDS līgumā nepiešķiras pilnvarojums parakstīt atskaites- tiesības parakstīt
Neaizmirstiet ka EDS neatpazīst reaālo darbinieku bet ievadītos kodus un paroles- tātad ja šefiene nodod Jums atbildībā savu piejas kodu un paroli tad Jūs varat tehniski veikt visas darbības EDS viņas vārdā un nekāds īpašs pilnvarojums nav vajadzīgs.
Tieši tā es arī praktiski visiem šefiem ievadu un PARAKSTU visas atskaites viņi tikai apskatās kas ir bijis ievadīts( un cits pat to ne) dodu paraktīt papīra formātu.Domāju ka tā dara lielākais vairums grāmatvežu.
Ilma
Kā gan citādi.
Man i prātā nenāk pēc tam strēbt to putru, kas radīsies, kad priekšnieki aizmirsīs tās atskaites savlaicīgi parakstīt.
To jau es saprotu,ka grāmatveži strādā ar priekšnieku parolēm,bet manai šefienei pat e-pasta nav,uz kurieni VIDs to paroli varētu viņai aizsūtīt...LOL
Paldies,rakstīšu pilnvaru!
kāpēc tad iesniegumā nenorādāt savu e-pasta adresi?
Ar pilnvaru nepietiks, vajadzēs prokūru caur UR. Un nevajag izdomāt riteni no jauna vai jaunu Amēriku ( vai vēl ko citu):-D
Negribētos atvērt jaunu tēmu, jo mans jautājums praktiski ir identisks. Tikai ir viena atšķirība: šefs negrib, lai viņa vārdā parakstu atskaites EDS. VIDā teica, ka ir nepieciešams pilnvarojums, kuru varot atrast vid-mājas lapā. Izmeklējos, bet neko lādzīgu neatradu. Varbūt kāds man var izlīdzēt un norādīt, kur meklējams šis pilnvarojums vai arī atsūtiet uz manu e-pastu. Jau iepriekš esmu pateicīga par atsaucību
šefs negrib, lai viņa vārdā parakstu atskaites EDS - тогда пусть подписывает сам. А если не умеет, то пусть сидит и не чирикает. Странный у Вас шеф.
Interesanti, Martinas, kas tur tik dīvains
Viņš man paraksta atskaites papīra veidā, bet ar datoru tik tiešām nedraudzējas un viņam tāda nemaz nav! Kāpēc gan lai viņš- сидит и не чирикает
EDS šobrīd ir vajadzīgs vairāk man nekā viņami, lai lieki netērētu laiku braucieniem uz VIDu. Man Jūsu skepse, Martinas, nav saprotama. Es lūdzu palīdzību nevis nopēlumu
EDS šobrīd ir vajadzīgs vairāk man nekā viņami, - вот здесь и кроется Ваша ошибка. Не берите на себя чужой ответственности. За всё отвечает руководитель. С 2010 года сдача отчетов через ЭДС будет обязательна. И что тогда - шеф срочно пойдёт осваивать компьютер? Или всё же доверит Вам подписываться его драгоценной подписью?
Mīļš paldies Bastet
Martinas: nekur mana ошибка некроется. Es gribu savu darbu padarīt vienkāršāku un vieglāku. Un savu šefu netaisos mācīt kā dzīvot un kārtot savu biznesu un lietas. Ja Jūs uzskatāt par pareizu izmantot šefa el.parakstuviņa vietā, tad tā lai arī paliek
. Es labāk iedošu viņam parakstīt papīra variantu un mierīgu sirdi ar savu parakstu nodošu atskaiti EDS, kuru pēc tam izdrukāšu un pielikšu klāt parakstītajam variantam. Tāda nu lūk es esmu: negribu, lai man pēc kāda laika šefs pārmestu to, ka es nezin ko esmu ar viņa parakstu nodevusi. Tāda ir mana pārliecība. IMHO
Dinaro
Es daru tā kā Ilma - izdrukāju, iedodu parakstīt, pēc tam iesniedzu EDS (ar savu parakstu tajos uzņēmumos, kur man ir pilnvara vai ar šefa parakstu, kur man pilnvaras nav). Bet uz papīra visos uzņēmumos dodu priekšniekiem parakstīt, jo uzskatu, ka man nav tiesību bez vadītāja ziņas iesniegt pārskatus, neskatoties uz to, kādas man uz papīra ir piešķirtas pilnvaras. Jo par uzņēmums pārskatiem atbildīgs ir uzņēmuma vadītājs.
Pilnvarojumus es personīgi uz papīra iesniedzu attiecīgajā VID nodaļā.
Ja šefienei (skat. augstāk) nav e-pasta - nav iespējams noslēgt EDS līgumu. Tas tā, starp citu.
Aivars007: es Jums pilnīgi piekrītu- darīšu tieši tāpat kā Jūs. Papīra formātā došu parakstīt šefam, bet, savas ērtības labad, atskaites iesniegšu caur EDS.
Vēleiz LIELS paldies Bastet par pilnvaras veidlapu- noderēja
Закрыть
Краткое описание нарушения