Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
Operāciju koneti К списку тем

Andzzeys 12.01.2008 13:53
68 сообщений на сайте
68 сообщений на сайте
Ответы (8)
Kontu plānu veido katrs uzņēmums savu brīvi izvēloties kontu numurus. Ir,protams, tradīcijas un inerce. Ilgtermiņa procentus nevar grāmatot operāciju kontos, jo tos katru gadu slēdz uz finansu rezultātu.
Man te kā reizi bija paraugs par kredīta procentiem, kas kontēti uz D8240, bet nav īsti saprašana, vai % par izlietoto summu var kontēt tāpat kā % par neizmantoto summu. Vismaz par overdraftu Hansabanka ņem procentus gan par to summu, kas izlietota, gan atlikušo pieejamo summu... pēc idejas, "ja aizņēmies, tad maksā jebkurā gadījumā %"!

Andzzeys 12.01.2008 16:05
68 сообщений на сайте
68 сообщений на сайте
Paldies!

Andzzeys 13.01.2008 15:50
68 сообщений на сайте
68 сообщений на сайте
Tad vēl- a kā būtu, ja es iegādātu mēbeli virs 350 Ls nekontētu uz pamatlīdzekļiem, bet vnk norakstītu uz D7160? Un mobilo telefonu virs 250 Ls arī nekontētu uz p/l, bet laistu kā D7710? VID nepaņems pie dziesmas?

Andzzeys 13.01.2008 15:59
68 сообщений на сайте
68 сообщений на сайте
Ja telefona un mēbeles lietošanas laiks ir ilgāks par gadu tad PL, ja īsāks tad uz izdevumiem uzreiz. Atnāks VID ieraudzīs ka sēdiet pēc 3 gadiem uz tās pašas mēbeles vai runājiet par to pašu telefonu un var paņemt pie dziesmas:-D

Ak Dievs! VID jau arī grābj aiz rīkles! 
Šausmas!
Es gan visas mēbeles un visus "mobiļņikus" tikai un vienīgi uz PL - kā citādi varēšu padziedāt, ja VID aizžņaugs rīkli...

Šausmas!
Es gan visas mēbeles un visus "mobiļņikus" tikai un vienīgi uz PL - kā citādi varēšu padziedāt, ja VID aizžņaugs rīkli...

Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть