Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Ieguldījumi К списку тем

Ieguldījumi
Lūdzu konsultāciju šādā jautājumā :

1)2005.g.veikti ieguldījumi nomātā pamatlīdzeklī (automašīna - kokvedējs), kuri tieka norakstīti pakāpeniski izdevumos nomas līguma perioda laikā. 2007.gadaaprīlī iznomātājs līgumu lauza.Uzto brīdi ieguldījumu summa sastāda 4200.-LVL.

Nomas līgumā bijā paredzēts, ka mēs varam nepieciešamības gadījumos veikt remontus, veikt ieguldījumus nomātā pamatlīdzeklī, ja tas nepieciešams saimnieciskās darbības veikšanai.

Vai laužot nomas līgumu mums nomātājiem ir iespēja atlikušo ieguldījuma summu norakstīt izdevumos ?

2)2007.gadā lauzts patapinājuma līgums automašīnai (līgumā remonti un ieguldījumi arī bija paredzēti), palika 303.-LVL,vai atlikumu var norakstīt izdevumos ?

Es domāju, ka , tā kā iznomātāji savas automašīnas saņēma ar "iegūtu labumu", tad mums vajadzētu ieguldījumu atlikušās summas likt pie apliekamiem (nesaimnieciskiem) izdevumiem.
Mior
Mior 22.01.2008 12:35
1115 сообщений на сайте

Ответы (2)

UIN likuma 13.p. teikts :

(8) Ja pamatlīdzekļi ir nomāti bez izpirkuma tiesībām un tie pēc nomas termiņa izbeigšanās jāatdod īpašniekam, kā arī ja nomas līgumā ir paredzēta pamatlīdzekļu rekonstrukcija, uzlabošana vai atjaunošana, šo izmaksu summa nomniekam jānoraksta vienlīdzīgās daļās atlikušajā nomas periodā. Ja saskaņā ar līgumu iznomātājs kompensē nomniekam šīs rekonstrukcijas, uzlabošanas vai atjaunošanas izmaksas, šī izmaksu summa jāiekļauj nomnieka apliekamajā ienākumā.

(9) Ja nomnieks veic iznomāto pamatlīdzekļu rekonstrukcijas, uzlabošanas vai atjaunošanas darbus, kas nav paredzēti nomas līgumā, vai ja nomas līgums nav noslēgts, nomnieka apliekamais ienākums tiek palielināts par šo rekonstrukcijas, uzlabošanas vai atjaunošanas darbu izmaksu summu.

Bet, kas notiek, ja līgumu lauž un ieguldījumi nav vēl visi norakstīti ?
Mior
Mior 22.01.2008 13:14
1115 сообщений на сайте
http://www.vgk.lv/ru/forum/1/65427/
Irena22
Irena22 22.01.2008 16:01
42998 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.