Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Dāvanu kartes un EKA К списку тем

Dāvanu kartes un EKA
V KA zaprogramirovana prodaža dāvanu kartes , kak sdelka, oblagajemaja PVN18%. Potom otovarivajem dāvanu karte - i snova platim PVN 18%. Cto delat , ctobi ne bilo dvojnogo PVN???

Pomogite, požalujsta, razobratsja.
Leri
Leri 29.01.2008 15:28
58 сообщений на сайте

Ответы (10)

Не проводить реализацию дважды.

Продажа давану карты - аванс, отоваривание ее - зачет аванса. Проводки по авансам в методичках СГД по НДС описаны давно и подробно. Да и на форуме обсуждалось не раз.
Maija
Maija 29.01.2008 15:31
28223 сообщения на сайте
Spasibo
Leri
Leri 29.01.2008 15:32
58 сообщений на сайте
Maija, a prodažu dāvanu kart mozet bit zaprogrammirovat v KA ,kak neoblag. PVN. Ili po okončanii mesjaca nado delat buhg. spravku s korekcijei PVN???
Leri
Leri 29.01.2008 15:41
58 сообщений на сайте
Нее. Продажа карты необлагаемой не получится. Получение аванса у нас - облагаемая сделки и на нее надо выдавать налоговый счет с выделенным НДС.
Maija
Maija 29.01.2008 15:43
28223 сообщения на сайте
Tak, cto, v konce mesjaca nado delat buhg.spravkus korekcijej PVN za mesjac??
Leri
Leri 29.01.2008 15:47
58 сообщений на сайте
Uzņēmuma vadītājam ir jānosaka kārtība, kādā pārdot un uzskaitīt preces, lai izpildītu minēto normatīvo aktu prasības.

Pamatojoties uz likuma "Par pievienotās vērtības nodokli" 2. panta otro daļu, preču piegāde par atlīdzību ir ar pievienotās vērtības nodokli apliekams darījums. Saskaņā ar minētā likuma 8. panta pirmo daļu preču piegāde ir notikusi, ja preces nosūtītas vai atlīdzība par preču piegādi saņemta pirms preču nosūtīšanas. Tā kā kases aparātā vai sistēmā reģistrētā no pircējiem saņemtā samaksas summa par dāvanu karšu pārdošanu nav uzskatāma par ieņēmumiem, bet par avansa maksājumu (priekšsamaksu) un par to maksājams pievienotās vērtības nodoklis, tā grāmatvedībā uzrādāma konta „Avansa maksājumi par dāvanu kartēm” kredītā. No saņemtajiem avansiem aprēķināto pievienotās vērtības nodokļa summu grāmatvedībā iegrāmato, debitējot kontu "Avansa maksājumi par dāvanu kartēm" un kreditējot kontu „Norēķini par pievienotās vērtības nodokli".

Dāvanu karšu pārdošanu iesakām ieprogrammēt atsevišķā kases aparāta departamentā. Reģistrējot kases aparātā dāvanu karšu pārdošanu, pircējam tiek izsniegts kases aparāta čeks, kurā uzrādīta pārdotās dāvanu kartes summa, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, PVN likme 18%, dāvanu kartes summa bez PVN un PVN 18% summa. Dienas finanšu pārskata „Z” atskaitē uzrādīsies pārdoto dāvanu karšu kopsumma, ieskaitot PVN. Lai pārdotās dāvanu kartes uzrādītu grāmatvedībā, uzņēmuma vadītāja noteiktajā kārtībā atbildīgā persona iesniedz grāmatvedībā atsevišķu pārskatu par nopirktajām dāvanu kartēm.Preču izsniegšanai par dāvanu kartēm iesakām kases aparātā ieprogrammēt atsevišķu norēķinu veidu, piemēram, „dāvanu kartes”. Ja par dāvanu kartēm tiek pārdotas arī ar PVN neapliekamas preces, tad iesakām ieprogrammēt divus norēķinu veidus- ar pievienotās vērtības nodokļa 18% likmi apliekamie darījumi un ar PVN neapliekamie darījumi. Saņemot preces par dāvanu kartēm, pircējam tiek izsniegts EKA čeks,
Dab62
Dab62 29.01.2008 17:55
1861 сообщение на сайте
kurā uzrādīta MK noteikumu Nr.361 "Noteikumi par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektroniskajām ierīcēm un iekārtām" noteiktā informācija. Kases aparāta "Z" atskaitēs uzrādīsies atsevišķi ieprogrammēto apliekamo un neapliekamo norēķinu veidu kopsummas. Ja sakarā ar EKA tehniskiem ierobežojumiem nevar ieprogrammēt šādus norēķinu veidus, tad dienas beigās, izdrukājot kases aparāta "Z" atskaiti, būs uzrādīta tikai kopējā norēķinu veida "dāvanu kartes" kopsumma. Šajā gadījumā iesakām uzņēmuma vadītāja noteiktajā kārtībā atbildīgajai personai iesniegt grāmatvedībā atsevišķu pārskatu par apliekamām un neapliekamām precēm, kas izsniegtas par pārdotajām dāvanu kartēm.

Saskaņā ar iesniegto pārskatu grāmatvedībā tiek veikta ar pievienotās vērtības nodokli saistīto darbību uzrādīšana un pievienotās vērtības nodokļa koriģēšana.

Pircēju norēķinus ar dāvanu kartēm iesakām grāmatot debitoru kontu grupas kontā "Norēķini ar dāvanu kartēm". Ja pircējs par dāvanu karti ir iegādājies preces, kas apliekamas ar pievienotas vērtības nodokli, iegrāmatojot preču realizāciju, debitē kontu "Norēķini ar dāvanu kartēm" un kreditē kontu "Ieņēmumi no apliekamo preču pārdošanas" un kontu "Norēķini par pievienotās vērtības nodokli". Vienlaikus otrreiz uzskaitīto pievienotās vērtības nodokļa summu attiecīgi samazina, debitējot kontu "Norēķini par pievienotās vērtības nodokli" un kreditējot kontu "Avansa maksājumi par dāvanu kartēm".

Kontu "Avansa maksājumi par dāvanu kartēm" slēdz, debitējot kontu "Avansa maksājumi par dāvanu kartēm" un kreditējot kontu "Norēķini ar dāvanu kartēm". Ja pircējs par dāvanu karti ir iegādājies preces, kas neapliekamas ar pievienotās vērtības nodokli, tad grāmatvedībā šo darījumu iegrāmato, debitējot kontu "Norēķini ar dāvanu kartēm" un kreditējot kontu "Ieņēmumi no neapliekamo preču pārdošanas". Tiek koriģēta iepriekš uzskaitītā pievienotās vērtības nodokļa summa, debitējot kontu "Norēķini par pievienotās vērtības nodokli"
Dab62
Dab62 29.01.2008 17:56
1861 сообщение на сайте
un kreditējot kontu "Avansa maksājumi par dāvanu kartēm", jo pārdotas preces, kas neapliekamas ar PVN.

Kontu "Avansa maksājumi par dāvanu kartēm" slēdz, debitējot kontu "Avansa maksājumi par dāvanu kartēm" un kreditējot kontu "Norēķini ar dāvanu kartēm".

Ar cieņu

Galvenās nodokļu pārvaldes

direktora v.i. N.Jezdakova
No VID vēstules."

Это из письма ВИДа на тему подарочных карт.
Dab62
Dab62 29.01.2008 17:57
1861 сообщение на сайте
Bez tam VID mājaslapā var atrast:

Metodiskais materiāls

par darījumu ar dāvanu kartēm reģistrēšanu kases aparātā

kas ir izveidots 31-07-2007.

Manuprāt - tieši ar to jautājuma autorei arī būtu jāsāk.



Un grāmatojumos - nebūs problēmu pielietot augstāk minētās vēstules rekomendācijas.
Liepupe
Liepupe 29.01.2008 19:02
нет сообщений на сайте
Tas taču ir vienkārši:Tad kad nopērk dāvanu karti, tad izsit sekcijā Dāvanu karte un nospiež taustiņu attiecīgu - skaidra vai bezskaidra nauda( ja ar karti norēķinās).Tad kad atprečo dāvanu karti, tad sareģistrē preces pa vajadzīgajām nodaļām un reģistrē dāvanu karti kā bezskaidras naudas norēķinu veidu.Grāmatvedis dāvanu karšu pārdošanu reģistrē kā saņemtos avansus.Unieņēmumi ir tad kad reāli ir pārdota prece.:-)
Aivareno
Aivareno 29.01.2008 22:49
6641 сообщение на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.