Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
PL lietderīgā lietošanas laika maiņa К списку тем

Santa_grinvalde 05.02.2008 14:11
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Ответы (11)
LGS 7 "Pamatlīdzekļi" - PL var pārvērtēt, bet tad jāpārvēertē visa PL kategoriija, pie kuras šis PL pieder.
Tā kā labāk ar to neaizrauties..... lai bilancē st'va ) vērtībā un izmantojiet vien tālāk....
Tā kā labāk ar to neaizrauties..... lai bilancē st'va ) vērtībā un izmantojiet vien tālāk....

Sarmux 05.02.2008 14:36
440 сообщений на сайте
440 сообщений на сайте
piedoddiet - stāv

Sarmux 05.02.2008 14:37
440 сообщений на сайте
440 сообщений на сайте

Sarmux 05.02.2008 14:37
440 сообщений на сайте
440 сообщений на сайте
Mjā, es jau tieši tā arī biju plānojusi darīt, nojaušot, ka draud visas kategorijas pārvērtēšana
Vienīgi apmulsu tajā brīdī, kad taisīju aktu par ikgadējo PL derīgās lietošanas laika pārskatīšanu. Tā muļķīgi sanāk - jāraksta, ka visiem PL tas paliek nemainīgs, lai gan vienam no tiem derīgās lietošanas laiks jau tā kā ir beidzies, taču tas vēl joprojām stāv uzskaitē

Santa_grinvalde 05.02.2008 14:40
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
nu lai stāv 0 vērtībā... mums tādu ir daudz.... pēc 13. panta jau nekas nemainīsies tā vai tā.. tā kā nav ko uztraukties...

Sarmux 05.02.2008 14:47
440 сообщений на сайте
440 сообщений на сайте
Nu derīguma laiku jau nosaka pie PL pieņemšanas, un tas paliek nemainīgs.... mainīt to var tikai pie pārvērtēšanas

Sarmux 05.02.2008 14:49
440 сообщений на сайте
440 сообщений на сайте
Santa_grinvalde
ziņojumu: 128 05.02.2008 14:40
Mjā, es jau tieši tā arī biju plānojusi darīt, nojaušot, ka draud visas kategorijas pārvērtēšana
Nu un? Tās jau nav tās kategorijas, kas nodokļiem. sadaliet sīkāk savus PL un var'būt jums tas vienīgais būs jāpārvērtē.
Un vēl - sameklējiet meklētājā - pagājušo nedēļ pat par PL pārvērtēšanu tika runāts!
ziņojumu: 128 05.02.2008 14:40
Nu un? Tās jau nav tās kategorijas, kas nodokļiem. sadaliet sīkāk savus PL un var'būt jums tas vienīgais būs jāpārvērtē.
Un vēl - sameklējiet meklētājā - pagājušo nedēļ pat par PL pārvērtēšanu tika runāts!
Andaz nevariet pastāstīt, kā kategoriju var sadalīt sīkāk

Sarmux 05.02.2008 14:54
440 сообщений на сайте
440 сообщений на сайте
jā... zinu 37.38.40-44 punktā
Lai jums Andaz veicās!!!!
Es neaizraujos ar pārvērtēšanu parastiem PL ,jo pārvērtēšana neietekmē apliekamo ienākumu, vienīgi ja uzņēmumam nepieciešama palielināt uzņēmuma aktīvu vērtību.
Lai jums Andaz veicās!!!!
Es neaizraujos ar pārvērtēšanu parastiem PL ,jo pārvērtēšana neietekmē apliekamo ienākumu, vienīgi ja uzņēmumam nepieciešama palielināt uzņēmuma aktīvu vērtību.

Sarmux 05.02.2008 15:07
440 сообщений на сайте
440 сообщений на сайте
Pārvērtēšana ļoti būtiski ietekmē bilanci! Kas, savukārt, norāda uz uzņēmuma mantisko stāvokli.
Ja uzņēmumam pieder daudz PL, kas pēc grāmatvedības datiem jau ir ar 0 vērtību, bet būtībā izmantojami un tātad tiem IR vērtība, tas rada neatbilstību bilances datos! tas norāda, ka uzņēmums nesniedz savā Gada pārskatā patiesus datus.
Bet - MVVNACFDV:-|
Ja uzņēmumam pieder daudz PL, kas pēc grāmatvedības datiem jau ir ar 0 vērtību, bet būtībā izmantojami un tātad tiem IR vērtība, tas rada neatbilstību bilances datos! tas norāda, ka uzņēmums nesniedz savā Gada pārskatā patiesus datus.
Bet - MVVNACFDV:-|
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть