Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

PVN К списку тем

PVN
Lūdzu palīdziet tikt skaidrībā! esmu IK. Savā vārdā pilnvaroju uzņēmumu, kuram strādāju, sagatavot un apstiprināt viņa iekšējā informatīvajā sistēmā manu ikmēnēša rēķinu. Rēķinam ir mēnēša pēdējais datums. Taču it kā savu piestādītu rēķinu saņemu ap nākošā mēneša vidu.Arī samaksu tad pat.Vaidrīkstu šī rēķina PVN uzrādīt tai mēnesī, kad saņēmu rēķinu un naudu(nevis,kad tas izrakstīts)???Grāmatvedība man vienkāršā ieraxta sistēmā.;-)
Vinijs
Vinijs 09.02.2008 11:41
8 сообщений на сайте

Ответы (9)

Grāmatvedība man vienkāršā ieraxta sistēmā

deklarācijā par tājā taksācijas periodā kad

rēķins izrakstīts, piem. rēķina datums 31.01.2008.

tad pvn deklarācijā par 2008.g.janvārī,

saņēmts rēķins 31.01.2008., bet apmaksāts 01.02.2008.,tad pvn deklarācijā par 2008.gadafebruāri (pvn uz priekšnodokli - pēc apmaksas = kases princips, nevis pēc uzkrāšanas principa).
Tatjana77
Tatjana77 09.02.2008 12:02
7478 сообщений на сайте
skaidrības labad- jautājums nav par priekšnodokli, bet tai rēķinā par ko jautāju -tie ir mani ienākumi - ar PVN apliekama darījuma summa .. Tad, ja šim rēķinam datums 31.01., bet pašu rēķinu (jo to izraxta manā vārdā uzņēmums)un naudu saņemu kontā piem.14.02., tad tomēr šī darījuma summa un PVN jāuzrāda janvāra deklarācijā? Vai tā?
Vinijs
Vinijs 09.02.2008 12:45
8 сообщений на сайте
Nekā nesaprotu;-) Kāpēc Jūsu rēķinu Jūsu vārdā izraksta cits uzņēmums. Parasti savus rēķinus par sevi izrakstu pati.Unja esmu PVN maksātājs tad visu izrakstītos rēķinus lieku PVN dekl. pēc IZRAKSTĪŠANAS DATUMA nevis naudas saņemšanas.Dīvaina Jums kārtība. Vēlreiz;-)
Ilma
Ilma 09.02.2008 12:52
30495 сообщений на сайте
Noslēgts tāds Komercaģenta līgums, kurā pilnvaroju to uzņēmumu,kam strādāju, pēc viņa datu bāzes izrakstīt rēķinu par to, kāda summa vinjam man jāmaksā par viņa vārdā noslēgtiem līgumiem. To rēķinu viņs izraksta ar mēnēša pēdējo datumu,bet es to saņemu nākošā mēnesī ap 10.datumu Sanāk - mans rēķins izraxtīts vienā mēnesī, naudiņu saņemu nākošā mēnesī (arī rēķinu):-) Baigi sarežģīti ne.
Vinijs
Vinijs 09.02.2008 13:01
8 сообщений на сайте
Ieņēmumi pēc kases principa, PVN pēc uzkrājuma principa, Ja rēķins par ieņēmumiem izraktīts janvāri ,tad PVN dek. tam jābūt uzrādītam janvārī.
Everse
Everse 09.02.2008 13:11
47 сообщений на сайте
Точно как-то сложно. НДС надо декларировать в том месяце когда получена услуга и выписан счет.

На подготовку декларации дается 15 дней и это ваша проблема найти к тому времени все счета. На крайний случай можно было сумму по телефону согласовать и включить в декларацию, а оригинал счета потом забрать и в папочку подшить.

Так что придется переделывать январскую декларацию. НДС для всех одинаковый независимо от того как ведется бухучет.
Maija
Maija 09.02.2008 13:12
28223 сообщения на сайте
Vinkijs, bet kāpēc nevariet pati izrakstīt rēķinu?
Ilma
Ilma 09.02.2008 13:22
30495 сообщений на сайте
tie ir mani ienākumi - ar PVN apliekama darījuma summa .. Tad, ja šim rēķinam datums 31.01.,

To rēķinu viņs izraksta ar mēnēša pēdējo datumu,bet es to saņemu nākošā mēnesī ap 10.datumu

pvn - rēķina datums 31.01.2008., tad PVN deklsrācijā par 2008.gadajanvāri,

bet ienākumiem - iin - naudas saņemšanas datums, tad 10.02.2008.
Tatjana77
Tatjana77 09.02.2008 18:25
7478 сообщений на сайте
Paldiesiņš visiem. Nevaru pats raxtīt rēķinu, jo tadus ligumus sledz ar mums. Ja gribu savadak, tad drosi vien jaiet stradat citam uznemumam
Vinijs
Vinijs 10.02.2008 13:23
8 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.