Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Zemnieku saimniecība
Labdien!
Varbūt kāds var padalīties informācijā par pienu par 12% kompensāciju, platību maksājumiem, par piena kvotām, u.c. lietām, kas raksturīgas z/s?!
Pilnīgs jaunums man.:'(
Ответы (6)
Ja gribat saņemt 12%,VIDĀ jāizņem izziņa uz konkrētu piena pircēju,ka Jums ir tiesības šo kompensāciju saņemt.Platību maksājumu saņemšanai jau vairākus gadus atpakaļ katrai reģistrētai z/s LADĀ izdeva satelīta uzņemtus uzņēmumus ar nogabalu kartēm.Tad arī sākās pieteikšanās uz platību maksājumiem,bija pārbaudes, jo vienā nogabalā var atrasties vairāku saimnieku zemes,un ja kāds uzrāda vairāk un tiek pārsniegta dabā esošā platība,sākās precizēšanas.Pašlaik ir jāaizpilda pieteikmi un ja nav kļūdu,maksājumus izmaksā laicīgi.Piena kvotas gan ir saimnieku kompetence,tur grāmatvedim nevajadzētu darboties.Cikes zinu ir izveidots kvotu reģistrs,ir uzskaites žurnāls.Kad kvotas ieviesa ,katram bija kaut kāds noteikts daudzums,pēc tam saimnieki pirka un pārdeva kvotas.Vēl zemniekiem ir akcīzes nodokļa atmaksa,dīzeļdegvielu var pirkt tikai uz pārskaitījuma.Par kautajiem lopiem maksā ES subsīdijas,par kvotām arī,par laukaugu platībām,vēl ir dažas iespējas pēc projektiem tikt pie ES un valsts atbalsta.Visušeit nevar aprakstīt,vajag aprunāties ar kādu zemnieku.Zemniekiemir labas iespējas , tikai pašiem jāmāk rakt....
Es jau par grāmatvedības uzskaiti tieši šajās lietās vēlējos uzzzināt:-D
Gribēju zināt, kā kontēt , ja pirktas piena kvotas un saņemti platību maksājumi. Esmu uzņēmusies palīdzēt vests grāmatvedību zemniekam, bet dažas lietas nav saprotamas.
Piena kvotu pirkšanas izdevumus jāgrāmato uz saimnieciskajiem izdevumiem.Manā skatījumā viņas nav vērstpapīri,ne arī ilgtermiņa ieguldījumi,jo viņu darbības laiks ir no viena gada aprīļa līdz otra gada aprīlim.Ja nemaldos.Platību maksājumi ir subsīdijas un atspoguļojas 81..kontā.12% kompensācija ir ieņēmumi no l/s.Akcīzes nodoklis pakļauts UIN un ir VSAOI objekts.
Paldies, Vijasmuidriņa, vai drīkstu ar jautājumiem uz e- pastu Jums rakstīt?
Jā, lūdzu,ja varēšu, palidzēšu, jo zemnieki man ir tas mīļakais "lauciņš".:-)
Paldies!
Tā jau pēc atbildēm izskatās. Nu tad atļaušos uzrakstīt kādu jautājumu, kad radīsies uz norādīto e- pastu
Закрыть
Краткое описание нарушения