Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

šaubiigie debitori К списку тем

šaubiigie debitori
Dārgie koleģi! Esmu galīgi apjukusi-pastāstiet lūdzu kā notiek šaubīgo un bezcerīgo debitoru iegrāmatošana ,saprotu,ka jālieto uzkrājumu konts ,bet kur tas redzams bilancē?Pagaidam man sīs bezcerīgas summas ir D 2310 Paldies!
Muris
Muris 25.03.2004 09:58
9 сообщений на сайте

Ответы (11)

Šaubīgiem debitoriem veido uzkrājumus:

D 7grupa AL vērtības norakstīšana K 4 grupa uzkrājumi, par ko palielina apliekamo ienākumu

kā arī :

D 2.grupašaubīgie K 2grupa pircēju parādi, kas bilancē neparādās.
Sola
Sola 25.03.2004 10:02
2446 сообщений на сайте
Vispirms, Jums jānosaka, cik lielā summā debitori ir šaubīgi (likums prasa pamatojumu).

Šo summu drīkst noteikt konkrētiem debitoriem (saskaitīt pēc to nosaukumiem), gan arī procentuāli no iepriekšējās pieredzes.

Parasti ieteica šo summu uzrādīt atsevišķā kontā, atdalot no tiem, kas Jums tomēr maksās.

Tomēr, otrajā variantā tas nav iespējams, tādēļ, nosakot šo summu, debitoru kopējo parādu samazina, it kā norakstot (D 7440 vai D 8290) un veido uzkrājumu K 4310.

Bilancē šīs summas nav jāuzrāda (debitori - neto vērtībā)(aktīva samazināšana) un pasīvā neparāda arī uzkrājumu. Apliekamo ienākumu palielina deklarāciajas 10.rindiņā.
Mu-maija
Mu-maija 25.03.2004 10:32
15885 сообщений на сайте
man ir zināms konkrēts debitors pret kuru jau uzsākts likvidācijas process-tas nozīmē ka naudu nesagaidīsim,bet norakstīt man to izdevumos vēl nav pamats,kā es saprotu šī summa ir no D2310 jāieliek piemēram D 235 -bilancē tad A un P neizmainās ,bet kur redzams tas 4310 konts? nu galīgi esmu sapinusies !
Muris
Muris 25.03.2004 11:37
9 сообщений на сайте
4310 konts parādās bilances pasīvā uzkrājumos. Izveidotie uzkrājumi ( 7 grupa) atspoguļojas PZ aprēķinā.
Sola
Sola 25.03.2004 11:41
2446 сообщений на сайте
Solo! Накопление на сомнительных дебиторов в балансе НЕ показываются, а только в приложении к балансу об этом обязательно указывается. Поэтому Мурис Вы их в балансе не увидите.

В активе баланса показываются дебиторы за минусом накоплений.
Amuil
Amuil 25.03.2004 12:07
26356 сообщений на сайте
Paldies jums liels par padomiem,nu beidzot kaut ko sāku saprast un tomēr-ja uzrādu debitorus samazinātā summā-bez šaubigajiem-aktivs samazinās,bet kur tad pasīvā ir izmaiņas,,ja nav jāuzrāda,kā man sakritīs bilance?
Muris
Muris 25.03.2004 12:32
9 сообщений на сайте
Paldies Amuil par vērīgo aci, tā gada pārskata sastādīšana tā nomoka, ka viens nepareizs vārds visu lietas būtību maina.

Muris - bilance sakritīs, ja visu izdarīsiet pareizi.

Debetā virsgrāmatā jums būs šaubīgie debitori, kredītā par tādu pat summu uzkrājumi, kas viens otru izslēdz.

Debetā esošais 7 grupas konts aizies uz peļņas zaudējumu aprēķinu.

piem. D 2319 K 2310 = 100
Sola
Sola 25.03.2004 12:42
2446 сообщений на сайте
Nepabeidzu grāmatojumus:

D 7 grupa K 4310 =100

D 8610 K 7 grupa=100
Sola
Sola 25.03.2004 12:45
2446 сообщений на сайте
Uz izdevumiem šo parādu vēl norakstī't nevarēšu,jo nav tam vēl pamats,pašlaik domāju to pārcelt uz uzkrājumiem bezcer.deb Sola,paldies liels,ar virsgrāmatu viss skaidrs,bet kuri cipari man būs bilancē-samazināti deb.parādi un....Kaut kas man tomēr "nepielec"?
Muris
Muris 25.03.2004 12:59
9 сообщений на сайте
Uzkrājumus jau savādāk nevar izveidot, kā Debetējot 7 grupu, līdz ar to bilancē parādīsies jūsu debitori - šaubīgie, bet PZA izdevumi uzkrājumiem.

Bez tam Likuma par UIN 6.pants1.d.6.p. nosaka -apliekamais ienākums ir jāpalielina par šo uzkrājumu summu - tā pārnestā nozīmē ir arī tā izdevumu it kā nepalielināšana, ja es saprotami izsakos.
Sola
Sola 25.03.2004 13:18
2446 сообщений на сайте
Liels paldies!
Muris
Muris 25.03.2004 15:55
9 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.