Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Для новичков
IK grāmatvedība К списку тем
Azona 15.02.2008 10:58
39 сообщений на сайте
39 сообщений на сайте
Ответы (17)
А на фига это надо sadalīt pa tiem attiecīgajiem iepriekšējiem trim mēnešiem ? По году все равно скорректируется,то что заплатили в январе 2008 отнесете на 2007 год.Зачем делать лишнюю работу ?!;-)
Priekš IIN par gadu tad nekas nav jādala, bet ja izdevumus grib piemērot VSAO aprēķinam tad tā kā VID atbildē - sadala pa attiecīgā ceturkšņa mēnešiem( ja tas ir būtiski);-)
...var sadalīt pa tiem attiecīgajiem iepriekšējiem trim mēnešiem, sastādot kaut kādu iekšējo grāmatvedības dokumentu (aprēķinu
varbūt izdevumu precizēšana?
sk. www.lv.lv
Komersanta Vētneses 09.01.2008. 1/2 (108/109)
Pae gada ienākuma deklarāciju saimn-kās darbības veicējiem
varbūt izdevumu precizēšana?
sk. www.lv.lv
Komersanta Vētneses 09.01.2008. 1/2 (108/109)
Pae gada ienākuma deklarāciju saimn-kās darbības veicējiem
Tatjana77 15.02.2008 11:32
7478 сообщений на сайте
7478 сообщений на сайте
Vētneses = Vēstnesis
Tatjana77 15.02.2008 11:34
7478 сообщений на сайте
7478 сообщений на сайте
Jā, šoreiz runa ir tieši par summas noteikšanu soc. iemaksu veikšanai. Kā pareizi noteikt tos 150 Ls, no kuriem veicamas soc. iemaksas? Bet vēl jau es īsti arī nesaprotu sekojošu lietu: Ja man, piemēram, mēnesī ieņēmums sanāk 160,- Ls, no kuriem būtu jāveic soc. iemaksas, tad, ja gadījumā es attiecinu to proporcionālo 1/3 daļu no veiktajām iemaksām, tad jau atkal sanāktu, ka soc. iemaksas nemaz nebija jāveic. Bet citādi, tiešām - kāda jēga dalīt un attiecināt? Kaut ko es tur īsti nesaprotu.
Un vai tas ir galīgi nepareizi, ja es tās soc. iemaksas, kas samaksātas vienā mēnesī par iepriekšējiem 3 mēnešiem, iekļauju tā mēneša izdevumos, kad tās ir samaksātas, un tad par to mēnesi varbūt soc. iemaksas nesanāk maksāt?
Un vai tas ir galīgi nepareizi, ja es tās soc. iemaksas, kas samaksātas vienā mēnesī par iepriekšējiem 3 mēnešiem, iekļauju tā mēneša izdevumos, kad tās ir samaksātas, un tad par to mēnesi varbūt soc. iemaksas nesanāk maksāt?
Azona 15.02.2008 11:57
39 сообщений на сайте
39 сообщений на сайте
Nu es nemaksātu tajā vienā mēnesī kad ir samaksāta VSAOI ja tā summa dod rezultātu mazāk par 150 Ls.
http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/metodiskie%20materiāli/met_par_pasnodarb_vsaoi_2007.doc
26. Pašnodarbinātais veic obligātās iemaksas par to pārskata ceturksni, kurā vismaz vienu mēnesi ienākumi ir sasnieguši vienu divpadsmito daļu no Ministru kabineta noteiktā obligāto iemaksu objekta minimālā apmēra pašnodarbinātajam. Nodokļu maksātājs 15 dienu laikā veic obligātās iemaksas par tiem pārskata ceturkšņa mēnešiem, kuros ienākumi ir sasnieguši Ls 150 mēnesī (noteikumu 21.punkts)....
http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/metodiskie%20materiāli/info_soc_iemaksu_likmes_2008.doc
26. Pašnodarbinātais veic obligātās iemaksas par to pārskata ceturksni, kurā vismaz vienu mēnesi ienākumi ir sasnieguši vienu divpadsmito daļu no Ministru kabineta noteiktā obligāto iemaksu objekta minimālā apmēra pašnodarbinātajam. Nodokļu maksātājs 15 dienu laikā veic obligātās iemaksas par tiem pārskata ceturkšņa mēnešiem, kuros ienākumi ir sasnieguši Ls 150 mēnesī (noteikumu 21.punkts)....
http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/metodiskie%20materiāli/info_soc_iemaksu_likmes_2008.doc
Tatjana77 15.02.2008 12:16
7478 сообщений на сайте
7478 сообщений на сайте
Илмочка, а это как "ja izdevumus grib piemērot VSAO aprēķinam tad tā kā VID atbildē - sadala pa attiecīgā ceturkšņa mēnešiem"? Посчитали доходы-расходы за месяц = 150 Лат,с которых надо заплатить VSAOI и тут же включили эти соц.взносы в расход этого же месяца? Или как ?;-)
База для расчета соц. взносов месяц, и только после того как определен результат по месяцу становиться ясно надо или не надо платить эти взносы. И если их платить надо,то отнести их на расходы,для расчета базы по соц.налогу,этого же самого месяца никак нельзя,так как это будет нарушением методики расчета.
Bet vai var šos izdevumus attiecināt uz to mēnesi, kad tie reāli ir veikti, piem., ja soc. iemaksas par pagājušā gada 4. ceturksni ir veiktas janvārī, es tās varu skaitīt pie janvāra izdevumiem un attiecīgi par janvāri tad nemaksāt soc. iemaksas, jo ieņēmumi tad nesasniedz 150,- Ls? No VID sniegtās atbildes, izriet, ka nevar. Bet tad jau reāli sanāk, ka šie soc. iemaksu maksājumi nekādā veidā nav ņemami vērā soc. iemaksu objekta aprēķināšanā, kaut gan izdevumi tie tomēr ir.
Azona 15.02.2008 12:34
39 сообщений на сайте
39 сообщений на сайте
Bet tad jau reāli sanāk, ka šie soc. iemaksu maksājumi nekādā veidā nav ņemami vērā soc. iemaksu objekta aprēķināšanā, kaut gan izdevumi tie tomēr ir.
Nu re dilema.Tadtā sanāk. Bet IIN maksātājam ir ieņēmumu - izdevumu uzskaite pēc kases principa kad samaksā kaut ko tad arī liek uz izdevumiem un VSAOI ir maksājums kas skaitās pie izdevumiem.'Man principā tā iznāk ļooti reti, bet piem. ja janvārī saņemu 150 Ls ieņēmumus un samaksāju VSAOI maksājumu 134 Ls tad uzskatu ka mani ieņēmumi ir 150 - izdevumi 134 =16 Ls un VSAOI par šo janvāri es neteisos maksāt.
Nu re dilema.Tadtā sanāk. Bet IIN maksātājam ir ieņēmumu - izdevumu uzskaite pēc kases principa kad samaksā kaut ko tad arī liek uz izdevumiem un VSAOI ir maksājums kas skaitās pie izdevumiem.'Man principā tā iznāk ļooti reti, bet piem. ja janvārī saņemu 150 Ls ieņēmumus un samaksāju VSAOI maksājumu 134 Ls tad uzskatu ka mani ieņēmumi ir 150 - izdevumi 134 =16 Ls un VSAOI par šo janvāri es neteisos maksāt.
Nu es līdz šim arī darīju tieši tāpat, bet šoreiz pirmo reizi gadījās maksāt soc. iemaksas janvārī, un tā kā tās it kā attiecas uz pagājušo gadu, tad painteresējos VID, un šie man sajauca galvu.
Azona 15.02.2008 14:01
39 сообщений на сайте
39 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть