Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Par krājumiem un p/z
Varbūt lūdzu varat mani apgaismot -ko saprotu un daru nepareizi?
Krājumos ir tikai degvielas atlikumi,kuriem pie inventarizāciajas grāmatojumi:
2110/7190-30LVL
7190/7120-30LVL
tad kontu slēgšanai
7120/8610
Sakiet lūdzu vai tie atspoguļojas Peļnas/ zaudējumu aprēķinā - piemēram,kā "Slēguma krājumi" mīnusojot no "Pārdotās produkcijas ražošnas izmaksām" 020.rindas vai kā citādi?
Pēc augstāk minētā kontējuma man sanāk par šo krājuma summu lielāka peļņa.Bet tā taču aiziet uz aktīviem...
Ответы (5)
Ir tieši tā kā Jūs domājat, ir taču par šo pārgrāmatojuma summu(30) samazinājušās izmaksas, tātad, rezultātā palielinājusies peļņa.No grāmatojuma saprotu, ka degvielas atlikums uz gada beigām ir palielinājies, tātad, ja uzskaitē degvielas iegāde visa gada gada garumā tiek grāmatota uz 7110, tad Jūs izdarāt pareizu grāmatojumu, kas samazina izmaksas un palielina materiālu ( degvielas) atlikumu uz gada beigām. Un pēc grāmatojuma taču beigās šī summa nonāk 8610 konta kredītā, kas parādās PZ aprēķinā un 211O.kontadebetā, kas neitekmē PZ aprēķinu.
Jā, un 020 rindā samazina materiālu(degvielas) iegādes izmaksas par šo izmaiņu summu.
Tā kā, manuprāt viss ir kārtībā, ja pareizi sapratu jautājumu.
īsti gan nesaprotu kamdēļ ir grāmatojums D 7190 K 7120 ???? Kāpēc neslēdzat 7190 izmaksu kontu uzreiz uz 8610 - D 7190 K 8610.
Cleo- jā, piekrītu, bet, ja tā ir izdarīts, labāk nejaukt cilvēkam galvu, jo pie pareiza rezultāta ir nonākts.Es pati arī izmaiņas preču krājumos grāmatoju tikai caur 7190. kontu un slēdzu to.
Paldies lielumlielais!Jūs izkliedējāt manas šaubas!:-D
Закрыть
Краткое описание нарушения