Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Годовой отчет
nolietojums nodokļiem 4.kategorija (a/m pēc 12.06) К списку тем
Manefa 17.02.2008 17:18
31 сообщение на сайте
31 сообщение на сайте
Ответы (5)
Ivan_s 17.02.2008 18:48
1208 сообщений на сайте
1208 сообщений на сайте
ja jau sastādījāt atsevišķas nolietojuma nodokļiem aprēķina kartītes, tad jau tikai vienā kartītē Jums varāja sanāk izslēgt un pielīdzināt tās kartītes summu nullei.
Ja es nepareizi domāju, tad zinošāki kolēģi mani palabos. Iegādātai a/m pēc 12.06.2007. rēķina nolietojumu nodokļiem atsevišķi pēc likme 20% * 1,5 = 30%.
Ja tajā otrā kartītē pēc izslēgšanas sanāk negatīvs skaitlis, tad jāvadās pēc UIN likuma 13.panta1.daļas prasībām un jāpalielina apliekamais ienākums par šo mīnusu.
4) attiecīgās pamatlīdzekļu kategorijas atlikušo vērtību, no kuras aprēķina taksācijas perioda nolietojumu, nosaka, palielinot pamatlīdzekļu kategorijas pirmstaksācijas perioda atlikušo vērtību par taksācijas periodā iegādāto vai izveidoto pamatlīdzekļu vērtību un par kapitālajām izmaksām attiecīgās kategorijas pamatlīdzekļiem un samazinot par taksācijas periodā izslēgto vai stihiskas nelaimes rezultātā vai citādā piespiedu kārtā zaudēto pamatlīdzekļu atlikušo vērtību summu, kas noteikta maksātāja finanšu grāmatvedībā to izslēgšanas brīdī;
5) ja iepriekšējā punktā minētajos aprēķinos tiek iegūta negatīva bilance, attiecīgo summu pieskaita pie nodokļa maksātāja apliekamā ienākuma, bet kategorijas bilanci pielīdzina nullei;
Ja es nepareizi domāju, tad zinošāki kolēģi mani palabos. Iegādātai a/m pēc 12.06.2007. rēķina nolietojumu nodokļiem atsevišķi pēc likme 20% * 1,5 = 30%.
Ja tajā otrā kartītē pēc izslēgšanas sanāk negatīvs skaitlis, tad jāvadās pēc UIN likuma 13.panta1.daļas prasībām un jāpalielina apliekamais ienākums par šo mīnusu.
4) attiecīgās pamatlīdzekļu kategorijas atlikušo vērtību, no kuras aprēķina taksācijas perioda nolietojumu, nosaka, palielinot pamatlīdzekļu kategorijas pirmstaksācijas perioda atlikušo vērtību par taksācijas periodā iegādāto vai izveidoto pamatlīdzekļu vērtību un par kapitālajām izmaksām attiecīgās kategorijas pamatlīdzekļiem un samazinot par taksācijas periodā izslēgto vai stihiskas nelaimes rezultātā vai citādā piespiedu kārtā zaudēto pamatlīdzekļu atlikušo vērtību summu, kas noteikta maksātāja finanšu grāmatvedībā to izslēgšanas brīdī;
5) ja iepriekšējā punktā minētajos aprēķinos tiek iegūta negatīva bilance, attiecīgo summu pieskaita pie nodokļa maksātāja apliekamā ienākuma, bet kategorijas bilanci pielīdzina nullei;
Man arī ir tāds gadījums, es arī darīju tā, kā sastādīju 4.kat divus aprēķinus (a/m pēc 12.06 atsevišķi). bet vai tas ir pareizi, ka daļa 4.kat tiek pielidzināta nullei, bet otrai daļai ir diezgan liela atlikusī vērtība. vai tas nav pretruna, ka ir it ka ta pati kategorija bet par to gan palielina, gan samazina apliekamo ienākumu??
Dluk 18.02.2008 10:21
396 сообщений на сайте
396 сообщений на сайте
Koleģi, lūdzu, palīdziet!
Dluk 18.02.2008 14:46
396 сообщений на сайте
396 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть