Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Актуальная дискуссия

attaisnojuma dokumets- kā īpašums? К списку тем

attaisnojuma dokumets- kā īpašums?
Gribētos uzzināt jūsu domas lūk kādā jautājumā.

Kā īpašums ir piegādātāja izrakstītais rēķins?

Piemēram, es saņemu rēķinu no LMT. Saskaņā ar likumu par grāmatvedību, man uz šī rēķina ir "jāuzliek" virsū grāmatojums ar unikālo kārtas NR. Ja rēķins paliek LMT īpašums, vai man ir tiesības bojāt šo īpašumu ar savu grāmatojumu. Ja tas tomēr ir mans īpašums, tad kurā brīdī mana firma kļuva par šī rēķina īpāsnieci?
Dacis
Dacis 25.02.2008 14:49
466 сообщений на сайте

Ответы (5)

Interesanti - kādā sakarā līdz augstākizklāstītiem secinājumiem esat nonākusi!
Leciigaa
Leciigaa 25.02.2008 15:41
2691 сообщение на сайте
Es palūdzu rēķina izrakstītājam noformēt rēķinu atbilstoši likumam, nevis juridiskās adreses vietā norādīt abonementa kastīti centrālajā pastā Stacijas laukumā. Kamēr gaidīju izlabotu rēķinu, esošo nogrāmatoju. Man atsūtīja jaunu rēķinu ar norādi lieliem burtiem "Dublikāts". Kāds var būt dublikāts, ja informācija uz rēķina jau vairs nav tā pati, kas sākumā. Beigās nokopēju veco rēķinu, lai man grāmatvedībā kaut kas paliek, sūtīju atpakaļ veco rēķinu, dublikātu un palūdzu normāli noformēt rēķinu. Uz ko man atnāca vēstule, ka man neesot tiesības bojāt dokumenta oriģinālu- tas bija domāts par grāmatojumu, un atzīmi "apmaksāts" uz pirmā rēķina un par no saņemtajiem rēķiniem. Jautāju savai juristei, viņa tikai nosmējās un pateica, ka cilvēki gadās visādi. Bet no otras puses, var visādi gadīties. ja nu grāmatvedis tiešām bojā dokumentus ar saviem grāmatojumiem?
Dacis
Dacis 25.02.2008 16:41
466 сообщений на сайте
Satraukumam nav pamata.

Tikai, ja rēķina dublikāts ir reģistrēts ar izmaiņām datumā vai numerācijā, pievienojiet sākotnējo dokumentu.
Leciigaa
Leciigaa 25.02.2008 16:50
2691 сообщение на сайте
Es īpāsi nesatraucos. Mani uzjautrināja situācija pati par sevi. Kaut vai tas, ka juridiskā adrese ir a/b 28 Stacijas laukums
Dacis
Dacis 26.02.2008 13:20
466 сообщений на сайте
Leciigaa
Leciigaa 26.02.2008 13:24
2691 сообщение на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.