Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Help! Man pirmo reiz ir peļņa. Kas jādara? К списку тем
Help! Man pirmo reiz ir peļņa. Kas jādara?
P/Z aprēķinā peļņa pirms nodokļiem sanāk Ls 1192.42
Šo ciparu lieku Naudas plūsmas pārskatā un UIenN deklarācijā, rēķinu nodokli. Tas man sanāk Ls 70.98.
Tālāk turpinu grāmatojumus: D8610 K8810 = 70.98
P/Z aprēķinā galīgais cipars būs 1192.42 - 70.98 = 1121.44
Tālāk sedzu iepriekšējā gada zaudējumus D3410 K3420 = 819.11 vai to varu nedarīt? Varbūt varu atstāt šo summu kontā 3410?
Laikam vēl jārēķina UIeN avansa maksājumi? Nekad neemu to darījusi.
Ko jūs iesakiet?
Ответы (6)
Vai tad vispirms nav jāsedz iepriekšējo gadu zaudējumi? Manuprāt vispirms jāsedz iepriekšējo gadu zaudējumi un tikai tad jārēķina uzņēmuma ienākuma noodoklis. 14.pants Iepriekšējo gadu zaudējumu segšana. Ja saskaņā ar šo likumu izdarītās uzņēmuma gada peļņas vai zaudējumu koriģēšanas rezultāts ir zaudējumi, tos var segt hronoloģiskā secībā no nākamo piecu gadu apliekamā ienākuma.
Es to saprotu tā, ka UIN deklarācijā 68.rindā uzrādāmi iepriekšējo gadu zaudējumi, tabulā 68.1. par pēdējiem pieciem gadiem, un apliekamais ienākums tiek koriģēts. No peļņas vispirms sedz zaudējumus un tikai tad aprēķina UIN.
Jā, pareizi. UIeN deklarācijā ir ņemts vērā iepriekšējā gada zaudējums. Rezultātā apliekamais ienākums ir Ls 467, no tā tad arī rēķina nodokli. Rezultāts vēl ir samazināts par 20% (mazais uzņēmums) = 70.98 Ls. Bet man ir jautājumi par finansu grāmatvedībā atspoguļojamām operācijām.
ja jau tiek segti iepriekšējā gada zaudējumi, tad jau finansu grāmatvedībā arī jāparāda tā operācija, ka tiek segti no 3410 konta.
kas attiecas uz UIN avansa maksājuma aprēķinu, tad VIDaa mums tika pateikta formula, bet domājams, ka VID darbinieki tāpat pārrēķinās.
aprēķinātais UIN reiz patēriņu cenu indekss reiz 0,8 un mīnus no janvāra līdz aprīlim aprēķinātais (ja tāda nav bijis, tad 0 ) un šo iznākumu jāizdala ar 8, jo pirmos 4 mēnešus jau tiek maksāts iepriekšējā gadā aprēķinātais.
Par avansa maksājumu, liekas, būs skaidrs. Mums, sķiet, būs jāsamaksā uzreiz šis aprēķinātais nodoklis, jo avansi iepriekš nav maksāti, un jaunie avansa maksājumi jāmaksā vispārējā kārtībā pēc aprēķinātā.
Par iepriekšējā gada zaudējumu segšanu noskaidroju, ka tas nav obligāti jāgrāmato 2003.gadā. Peļņu varot dalīt kaut vai šā gada martā, apstiprinot gada pārskatu. (protokols)
Nu ja, peļņu jau nesadala 31.decembrī. Sorry, es laikam nesapratu jautājumu. Mēs uzņēmumā protokolā par gada pārskata pieņemšanu arī iekļaujam punktu par peļņas sadali. nu tas parasti arī ir martā, aprīlī.
Закрыть
Краткое описание нарушения