Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Labojumi gada pārskatam 2 iepriekšējie gadi К списку тем
Labojumi gada pārskatam 2 iepriekšējie gadi
Labvakar.
Laika ļoti maz, tādēļ riežos šeit par to , kur pašai nav pieredzes.
Uzņēmējs nenodeva 2006.gadapārskatu, grib labot iepriekšējos divus gada pārskatus. 2006.gadabilanci un pārrēķinus par iepriekšējiem gadiem jau veicu, bet nesaprou cik smalki paskaidrojumi man jāsniedz gada pārskata pielikumā? Vai pietiek ar to ka es uzrakstu, ka 5.gadabilances tadiem un tadiem postenjiem ir tadas un tadas izmainjas kaa arii pz tadas un taadas, vai ir nepieciešams tos atšifreet.. ljoti gribeetos no taa izvairiities..
Ka ari nav nodoti 4 un 5 gada parskati uznjemuma regjistram.. kaa man tagad riikoties?
Luudzu paliidziet ar pieredzi un padomu, esmu panikaa ..
Tatad jautajums nr1 -labojumi nr 2 uznjemumu regjistrs.
Ljoti ceru uz Jums miiljie koleegji..
Ответы (16)
atvainojos par pareizrakstiibu..
Izlasiet LGS Nr.4 “Grāmatvedības politikas maiņa, grāmatvedības aplēšu izmaiņas un iepriekšējo periodu kļūdas”.
Esmu iepazinusies ar sho standartu, kur ir nepiecieshama PIERAADAAMA informaacija, BET .. uznjeemeejam ljoti svariigi, lai gada paarskats buutu pienjemts iespeejami aatri, taapeec jautaajums - vai ietu cauri labojumu informacija par bilances un pza postenju izmainjaam bez konkreetiem atshifreejumim, tikai prieksh nodoshanas.. peec tam iesniegtu nepiecieshamos paskaidrojumus, cik reaali ir nodot shaadu paarskatu. Man jau sii situaacija nepatiik, bet uznjeemeejs spriezh uz to..iisaak sakot vai taadu paarskatu pienjems..?
Uzņēmējs nenodeva 2006.gadapārskatu - tā izdariet un nododiet pašlaik ;
grib labot iepriekšējos divus gada pārskatus - nodotos bilances izlabot nedrīkst.
Kapeec nedriikst? Ir konstateetas kljudas + ir graamatvedibas politikas mainja? Es tieshaam veelos padomu, luudzu neuztevriet to kaa striideeshanos pretii.
Iepriekšējo gadu bilances labot nedrīkst, visas korekcijas jāizdara iepriekšējo gadu uzņēmuma ienākuma deklarācijās. To drīkst.
Nu es jau netaisos paarnododt tos paarskatus, es tikai veelos uz ieprieksheejaa gada atlikumiem korekcijas uztaisiit, tikai jautajums pasaav .. cik preciizas taas ir nepiecieshamas, jo pashreiz ir nereaali uztaisiit shos preciizos atshifeejumus, jautaajums par to - vai pienjems shos vienkaarshos poziiciju mainjas faktus.
Ir konstateetas kljudas + ir graamatvedibas politikas mainja?
------------------------------------------------------------------
Kādas kļūdas, kā ir izmainījusies grāmatvedību politika un kā tas atspoguļojās uz finansiāliem rezultātiem ?
Standartā gan ir piemēri.
man ir pieredze, ka var labot, ja ir butiskas izmainas, ja kadi sikumi tad var parskata perioda labot. Sakuma bilance bus jauna, gada parskata visos parskatos (bilance, PZA, NPL, pasu kapit. kustiba, PL kustiba) iekavas ieliksiet pie iepriekseja perioda - Labots, ja labojums bus skaris. Un no bilances un PZA labotam rindam ar atsauci uz pielikumu. Pielikuma bus rindu nosaukumi, viena kolonna bus ieprieks uzradits, otra labotais, tresa kolonna - starpiba un iss komentars, kas par iemeslu. Pie PZA kad uztaisiet tabulu vel japarada ietekme uz UIN. Ja ir labojami vel vecaki gadi - tad parskati nav japariesniedz - tachu labojumi bus redami nesadalita pelna vai uzkratie zaudejumi un protams UIn deklaracijas gan jasagatavo jaunas. Nu ta isuma ir nacies vairakos parskatos veikt ieprieksejo periodu labojumus.
Ai.. es laikam iebraucu galiigaas auzas.. iisaak sakot briivaa formaa izdariit korekcijas nesnaaks, man tie itkaa der, bet peec pasha taa standarta, kas nosaka, ka shiem labojumiem jaabuut pieraadaamiem, jaaveic papildus paskaidojumus, jo shis piemeers ir diezgan.. ee .. nu.. virspusiigs. Isak sakot atsaukhos uz sho standarta piemeeru un cereeshu un pozitiivu rezultaatu.. paldies, ka veltiijaat Savu laiku Giza un Anahari.
Veiksmes !
Anna - rit varu atsutit uz mailu paraugu ka izskatijas parskati ar ieprieksejo gadu labojumiem.
Shade a sodien nekadigi? Vispar jau ljoti skaisti paskaidojaat, man shis variants ljoti pat der, neiedziljinoties lietaas, kuraas nav iespeejams iedziljinaaties..
annabb84@gmail.commeegjinaashu saviem speekiem sho uztaisiit, liels paldies par daliishanos pieredzee!!!! Savaa zinjaa nomierinaajaat.. biju uz Dzereles seminaaru.. no turienes sapratu, ka bez maz vai liidz santiimam un dariijumam izmainjas jaatspoguljo.. man izmainjas ir pl - tur ir tieshaam kljuuda apreekjinos un paarejais attiecas uz politikas mainju.
shad neizsakami pateicos!
Cien. Shade! Ļoti lūgtu atsūtīt arī man laboto pārskatu paraugu!
anita.skenderska@inbox.lv Jau iepriekš pateicos.
Закрыть
Краткое описание нарушения