Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

Par komandējuma naudu К списку тем

Par komandējuma naudu
Kā jamaksā komandējuma nauda, ja darbinieks izbrauc uz Igauniju no rīta un vakarā atgriežas, MK noteikumos ir "izdevumu dienakts normas komandējumiem", tas nozīmē, ka jāizmaksā puse no šīs naudas summas???? Lai nebūtu jāmaksā algas nodokļi!!
Trinidada
Trinidada 29.02.2008 12:35
3 сообщения на сайте

Ответы (9)

Par komandējuma naudu nekad vēl nav bijuši jāmaksā "algas nodokļi".
Aivars007
Aivars007 29.02.2008 12:49
26984 сообщения на сайте
ja to noformē kā komandējumu vai darba braucienu, tad dienas naudu var izmaksāt pilnā apmērā par šo dienu.
Sol11
Sol11 29.02.2008 13:03
342 сообщения на сайте
ja tiek ievērots darba un atpūtas režīms (pēc atgriešanās no brauciena līdz nākamās darba dienas sākumam ir vairāk kā 12h), tad dienas nauda nepienākas
Sol11
Sol11 29.02.2008 13:12
342 сообщения на сайте
Njā, kļūdījos, tas attiecas uz valsts iestādēm, ja tiek pārsniegtas MK noteikumos noteiktās normas!!!!

Bet kā ir ar dienas naudu? Būtu jāizmaksā puse no noteikumos paredzētā??
Trinidada
Trinidada 29.02.2008 13:13
3 сообщения на сайте
12. Ja darbinieks, dodoties komandējumā uz ārvalstīm, atrodas ceļā ilgāk par vienu dienu un tas saskaņots ar tās institūcijas vadību, kas nosūta komandējumā, viņam par laiku, kas pavadīts ceļā, izmaksā dienas naudu pilnā apmērā tās valsts valūtā, uz kuru darbinieks nosūtīts, vai citā konvertējamā valūtā pēc Latvijas Bankas noteiktā kursa, vai arī latos.

Jūsu darbinieks nav ilgāk kā vienu dienu.
Andaz
Andaz 29.02.2008 13:17
27892 сообщения на сайте
un dienas nauda neatceļ darba algas aprēķinus par šo dienu
Larao
Larao 29.02.2008 13:18
6767 сообщений на сайте
Анда. К чему цитата, непонятно.

До Эстонии точно у нас больше суток ехать не надо. За сутки три раза туда и обратно сгонять можно.

Ограничения по выплате суточных в однодневных командировках существуют только по Латвии. А за границу суточные положено платить в полном объеме.
Maija
Maija 29.02.2008 14:02
28223 сообщения на сайте
а может работник 90% рабочего времени проводить в командировке(в той Эстонии)? (Это не транспортная фирма и он не водитель.)

СГД не найдет его командировочные несоразмерными с зарплатой? Не грозит ли ему перерасчет доходов?
Gloria
Gloria 01.03.2008 17:00
478 сообщений на сайте
Если есть необходимость столько времени проводить в командировке, то почему нет? Лишь бы все документы было оформлены соответственно.
Irena22
Irena22 01.03.2008 17:03
42998 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.