Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Годовой отчет

ieguldījuma īpašuma novērtēšana К списку тем

ieguldījuma īpašuma novērtēšana
Standarta " Ieguldījuma īpašumi" 41.punkts.Pastāv pamatots pieņēmums, ka uzņēmums varēs ticami noteikt ieguldījuma īpašuma patieso vērtību. Tomēr izņēmuma gadījumos uzņēmums ilgstoši nevarēs ticami noteikt ieguldījuma īpašuma patieso vērtību. Tas ir tikai tad, ja salīdzināmi tirgus darījumi ir reti un nav pieejamas cenas aktīvajā tirgū par līdzīgiem ieguldījuma īpašuma objektiem līdzīgā atrašanās vietā vai stāvoklī vai saskaņā ar līdzīgiem nomas vai citiem līgumiem, ja tādi noslēgti, un nav pieejams sertificēta nekustamā īpašuma vērtētāja patiesās vērtības novērtējums. Šādos gadījumos uzņēmums šo ieguldījuma īpašumu vērtē, izmantojot izmaksu modeli, kas paredzēts Latvijas grāmatvedības standartā Nr.7 „Pamatlīdzekļi”. Ir jāpieņem, ka ieguldījuma īpašuma neamortizējamās daļas vērtība ir vienāda ar nulli. Uzņēmums Latvijas grāmatvedības standartu Nr.7 „Pamatlīdzekļi” piemēro līdz ieguldījuma īpašuma pārdošanas brīdim.

Firmai pieder ēka , kura tiek turētā ar nolūku gūt peļņu pārdodot. Bilancē klasificējas kā ieguldījuma īpašums. Viss jau būtu OK, bet esmu laikam ķezā ar novērtēšanau. Bilancē uz doto brīdi stāv ar iegādes vērtību, bet lasot standartu izsecināju, ka man bija jāņem sertificēts vērtētājs un jānovērtē uz 31.decembri Bet tas nav izdarīts un ko man darīt?
Mazamazina
Mazamazina 03.03.2008 08:52
264 сообщения на сайте

Ответы (1)

Jums nebija obligāi jāņem vērtētājs, jūs varējāt arī atstāt iegādes vērtībā. Standarts piedāvā arī šādu novērtēšanu - iegādes vērtībā!
Krikliepa
Krikliepa 03.03.2008 12:38
207 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.