Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Pamatlīdzekļa pārdošana - kā ietekmē apliekamo ienākumu? К списку тем
Pamatlīdzekļa pārdošana - kā ietekmē apliekamo ienākumu?
Sveiki!
Lūdzu palīdziet!:-(
Firma pārdod PL (4.kat.) par atlikušo finansu vērt. Ls 14237.29; atlikusī vērt. šim PL nodokļiem ir Ls 17282.91. Kā tas atspoguļojas 4. kategorijas nolietojuma aprēķinā nodokļiem? Kāda summa īsti jāliek pie apliekamā ienākuma samazināšanas?
13. pantu, 556. noteikumus esmu izmalusi krustu - šķērsu, bet neko nesaprotu :'(
Ответы (6)
"atlikusī vērt. šim PL nodokļiem ir Ls 17282.91." - если это ОС участвует всё время в хоз. деятельности и находится в составе 4 категории, у него не может быть остаточной стоимости для налогов . При выбытии ОС отнимается финансовая остаточная стоимость. Заполняйте 11. приложение по 556 правилам.
UIN 13.PANTS
4) attiecīgās pamatlīdzekļu kategorijas atlikušo vērtību, no kuras aprēķina taksācijas perioda nolietojumu, nosaka, palielinot pamatlīdzekļu kategorijas pirmstaksācijas perioda atlikušo vērtību par taksācijas periodā iegādāto vai izveidoto pamatlīdzekļu vērtību un par kapitālajām izmaksām attiecīgās kategorijas pamatlīdzekļiem un samazinot par taksācijas periodā izslēgto vai stihiskas nelaimes rezultātā vai citādā piespiedu kārtā zaudēto pamatlīdzekļu atlikušo vērtību summu, kas noteikta maksātāja finanšu grāmatvedībā to izslēgšanas brīdī;
5) ja iepriekšējā punktā minētajos aprēķinos tiek iegūta negatīva bilance, attiecīgo summu pieskaita pie nodokļa maksātāja apliekamā ienākuma, bet kategorijas bilanci pielīdzina nullei;
6) ja attiecīgās kategorijas pamatlīdzekļu atlikusī vērtība pēc nolietojuma atskaitīšanas taksācijas perioda beigās nepārsniedz 50 latus vai attiecīgajā kategorijā vairs nav neviena pamatlīdzekļa, kategorijas atlikušo vērtību noraksta taksācijas gada saimnieciskās darbības izdevumos;
Nu manuprāt šeit viss skaidri pateikts.Jatas ir Jūsu vienīgais PL tad būs atlikusī PL vērtība nodokļiem 17282 -14237=3045 - viss jānoraksta uz samazinājumu jo attiecīgajā kategorijā vairs nav neviena pamatlīdzekļa, bet ja ir tad no kopīgās PL atlikušās vērtības x 0,40. Tā to saprotu. Ja nebūs mana saprašana pareiza kādsm palabos:-)
Ilma, bet kā man to parādīt PL kartiņā? Vai tajā vispār ir jārēķina nodokļu nolietojums atsevišķi katram PL?
Nē rēķina 11.pielikumā visai kategorijai kopā. Tikai nevarēja no Jūsu teiktā saprast vai tas ir vai nav vienīgais Jūsu PL.
Ja tas nav vienīgais tad vienkārši 11.pielikumā korekcijās no atlikušās uz gada sākumu nol. nodokļiem kategorijai atņem izslēgtā PL atlikušo PL nolietojumu fin. grāmatvedībā( 14237) un tad no iegūtās summas x0,40 = iegūst gada nolietojumu nodokļiem 4.kateg
Nav šis PL vienīgais. Ir citi 4. kat. Tas laikam visu atvieglo:-) Un tad Jūs mani nomierinājāt, ka nav kartiņā jarēķina. Citādi es neko nesaprotu, kas man tajā kartiņa tad būtu jāraksta.
Liels paldies!! Tagad mierīgu sirdi pildīšu 11. pielikumu
Kartiņas sūta uz Ziemassvētkiem
pamatlīdzekļiem iekārto kartĪTES.
Un tajā jāieraksta - izslēgšanas iemesls, datums, dokumenta numurs, ieteicams arī partneris un summa.
Закрыть
Краткое описание нарушения