Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Ārvalstu komandējuma čeki К списку тем

Ārvalstu komandējuma čeki
Vai kāds man varētu atgādināt, kurā likumā (noteikumos) ir teikts, ka dokumentu summu pārrēķinot latos ir jāņem LB noteiktais valūtas kurss datumā ar kādu ir attaisnojuma dokuments (rēķins, pavadzīme, čeks utt.). Šajā gadījmuā es vairāk lieku uzsvaru tieši uz komandējuma attaisnojuma dokumentiem. Paldies jau iepriekš!
Elinapecina
Elinapecina 07.03.2008 14:09
2 сообщения на сайте

Ответы (8)

MK noteikumos Nr.219 noteikts

10.1. saskaņā ar noteiktajām normām aprēķinātā un darbiniekam izsniegtā avansa summa pārsniedz komandējuma (darba brauciena) izdevumus, darbiniekam ir jāatmaksā avansa atlikuma summa latos (ja avanss izmaksāts latos), attiecīgajā konvertējamajā valūtā (ja avanss izsniegts valūtā) vai atbilstoša summa citā konvertējamā valūtā pēc Latvijas Bankas noteiktā kursa vai saskaņā ar iesniegto valūtas maiņas kvīti (ja avansā saņemtā valūta ārvalstīs apmainīta pret attiecīgās valsts valūtu). Atmaksājamās naudas summas tiek pieņemtas pēc Latvijas Bankas noteiktā valūtas kursa norēķinu dienā;

10.2. komandējuma (darba brauciena) izdevumi atbilst noteiktajām normām, bet pārsniedz avansā saņemto summu, darbiniekam pārtēriņa summu saskaņā ar iesniegtajiem dokumentiem atlīdzina latos (ja darbinieks bijis Latvijas Republikā) vai pēc viņa izvēles konvertējamā valūtā vai latos (ja darbinieks bijis ārvalstīs) pēc Latvijas Bankas noteiktā valūtas kursa norēķinu dienā.
Andaz
Andaz 07.03.2008 14:12
27892 сообщения на сайте
MK noteikumi 585 par grāmatvedības kārtošanu un organizāciju:

9. Kārtojot grāmatvedības reģistrus, ierakstos par vērtības mēru lieto Latvijas Republikas naudas vienību – latu. Ja attaisnojuma dokumentā vērtības mērs ir ārvalsts valūta, tajā norādītās summas iegrāmatošanai pārrēķina latos pēc Latvijas Bankas noteiktā attiecīgās ārvalsts valūtas kursa, kas ir spēkā saimnieciskā darījuma dienā (attiecīgi naudas saņemšanas vai maksāšanas dienā, preču vai pakalpojumu pirkšanas vai pārdošanas dienā, kā arī jebkurā citā dienā, kurā faktiski notikušas pārmaiņas uzņēmuma mantas stāvoklī).
Elita33
Elita33 07.03.2008 14:21
511 сообщений на сайте
Elita33

Oi, paldies, tas ir tieši tas, ko nevarēju atrast
Elinapecina
Elinapecina 07.03.2008 14:53
2 сообщения на сайте
Vai es pareizi saprotu šo frāzi - "kā arī jebkurā citā dienā, kurā faktiski notikušas pārmaiņas uzņēmuma mantas stāvoklī" - tās nozīme, ja man iesniegti daudz čeki USD, tad kursu es varu ņemt pēc avansa norēķina (AN) iesniegšanas dienas grāmatvedībā ( piemēram, man par Novembri ir iesniegts AN ar USD čeķiem, iesniegšanas diena ir 09/12/2011...pēc šā datuma es arī veikšu pārrēķinu no USD uz LVL visiem komandējuma čekiem USD). Jā?
Bodo
Bodo 11.12.2011 21:13
126 сообщений на сайте
Albina
Albina 11.12.2011 21:26
64740 сообщений на сайте
Peciņa!

Tas ir ļoti labi, ka jūs meklējiet forumā jau izrunāto. Tomēr aiz loga jau ir 2011 (gandrīz 2012.gads).

Spēkā ir 969.noteikumiun tur ir rakstīţs, ka čeki valūtā grāmatojami avansa norēķina iesniegšanas dienā.
Mu-maija
Mu-maija 11.12.2011 21:51
15887 сообщений на сайте
A kā būtu pareizi rēķināt komanadējumu naudu Lietuvā, ja cilvēks ar autobusu aizbraucis 21/11/2011 16:00, bet atpakaļ bijis 24/11/2011 22:25. Pa cik komandējuma dienam jāsarēķina komandējuma nauda, pa 4 dienam?
Bodo
Bodo 12.12.2011 20:45
126 сообщений на сайте
pa 4 dienam
Irena22
Irena22 12.12.2011 22:16
42998 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.