Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

Paraksts К списку тем

Paraksts
Ja es sniedzu grāmatvedības pakalpojumus kā pašnodarbinātais vai ir vajadzīgs mans paraksts, piemēram, uz kases ieņ./ izd. orderiem, vai varbūt pietiek tikai ar IK īpašnieka parakstu? Un izstrādājot metodikas, tās jāparaksta īpašniekam vai grāmatvedim?
Ciepa85
Ciepa85 10.03.2008 14:07
36 сообщений на сайте

Ответы (7)

Par kuru no parakstiem ir runa?

Kase jākārto uz vietas uzņēmumā! Un to dara kasieris! To nevar darīt kaut kur malā, ārpus uzņēmuma kases telpām!
Andaz
Andaz 10.03.2008 14:30
27892 сообщения на сайте
Parasti pašnodarbinātais kas sniedz grāmatvedības pakalpojumus sastāda pakalpojumu līgumu par gr. apkalpošanu kur paredz ka visus dokumentus kur paredzēts parasktīties grāmatvedīm parakstīsies pašn. persona tāda un tāda.Vai arī IK īpašnieks izdod pilnvaru kur pilnvaro tādu un tādu parasktīt visus dok. kā grāmatvedim.
Ilma
Ilma 10.03.2008 14:31
30495 сообщений на сайте
Metodikas protams APSTIPRINA vadītājs, bet sastādīt var grāmatvedis un tad var arī parasktīties par sastādīšanu,. IK ar vienk. ierakstu nekādas metodikas nevajag.
Ilma
Ilma 10.03.2008 14:33
30495 сообщений на сайте
IV. Atbildīgo amatpersonu pienākumi un atbildība kases operāciju uzskaitē

27. Kases operācijas veic tā persona, kura saskaņā ar līgumu, uzņēmuma vadītāja rakstisku rīkojumu vai izdotu pilnvaru pilda kasiera pienākumus (turpmāk — kasieris).

29. Lai nodrošinātu kases operāciju pilnīgu uzskaiti (reģistrāciju un iekšējo kontroli), uzņēmuma vadītājs nedrīkst uzdot kasiera un atbildīgā grāmatveža pienākumus pildīt vienai un tai pašai personai, izņemot šo noteikumu 30.punktā minētos gadījumus.

Kasi kārto katru dienu!
Andaz
Andaz 10.03.2008 14:34
27892 сообщения на сайте
Un kasiera funkcijas pilda pats IK īpašnieks ar rīkojumu pats sev, bet par gr. parakstās grāmatvedis kuru IK īpašnieks ir pilnvarojis.Ungrāmatvedim nav jāparakstās katru dienu.
Ilma
Ilma 10.03.2008 15:06
30495 сообщений на сайте
Paldies jums par atbildēm. Tad man līgumā jāparedz, ka kā grāmatvedis parakstīšos es
Ciepa85
Ciepa85 10.03.2008 16:21
36 сообщений на сайте
Jā.
Ilma
Ilma 10.03.2008 16:35
30495 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.