Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Годовой отчет

Uzņēmuma ienākuma nodokļa deklarācija К списку тем

Uzņēmuma ienākuma nodokļa deklarācija
Taisu bilanci jaunam uzņēmumam( dibināts janvāra sākumā , tātad 12 mēn)- zaudējumi 4000. Līdz ar to man nav diža nepieciešamība ņemt p/l nolietojumu nodokļiem par visu gadu , reāli visu laiku gāja remonti un normāla darbība sākās tikai novembrī.Varētu ņemt tikai tos pāris mēnešus - it kā rēķinu par sliktu sev. Vai kāds tā ir darījis?
Mnbv
Mnbv 13.03.2008 16:06
413 сообщений на сайте

Ответы (4)

Nodokļiem nolietojumu var rēķināt tad, kad PL tiek izmantots saimnieciskajā darbībā. Vai visu šo periodu Jūsu pamatlīdzekļi bija pieņemti ekspluatācijā un reāli darbojās? Varbūt neko sev par sliktu nerēķināt, bet gan pareizi domājat par to, ka "Varētu ņemt tikai tos pāris mēnešus " Turklāt Jums jau nesanāk pilns parskata gads (apaļi 12 mēneši), tātad nolietojums nodokļiem arī "dalās" pa mēnešiem
Nata25
Nata25 13.03.2008 16:12
315 сообщений на сайте
Vispār VID konsultāciju dienests man atbildēja ,ka nav jāskatās cik ilgi lietoti p/l , - izņemot ja firmas darbība apturēta, un ja dibinats janvārī , tad skaitās pilni 12 mēneši. Man tikai radās doma, ka šobrīd tāpat ir zaudējumi , tad kapēc vēl norakstīt p/l nodokļiem. Nākošgad peļņa un tad vajadzēs vairāk norakstīt.
Mnbv
Mnbv 13.03.2008 16:17
413 сообщений на сайте
Nu vispār jau nevar pēc savas patikas vienreiz rēķināt nodokļiem nolietojumu, citreiz nerēķināt... Tad rēķiniet vien... mīnuss parādīsies UIN deklarācijā (nevis bilancē, kas dažreiz rada nepatīkamu iespaidu par uzņēmumu). Bet tas turpmākajos 5 gados segsiet peļņu, lai nevajadzētu maksāt nodokli
Nata25
Nata25 13.03.2008 16:21
315 сообщений на сайте
reāli visu laiku gāja remonti

tad par šo laiku nolietojums netiek rēķināts (MK not.556).
Andaz
Andaz 13.03.2008 17:29
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.