Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Годовой отчет
palielinājums UIN dekl К списку тем
Ответы (28)
Через подотчётное лицо займы не выдают, Илмочка:-) Лучше уж оформить как заём у фирмы, под проценты, а с подотчётом уж больно скользко получается, если в течении отчётного периода эти средства не израсходованы, то они или возвращаются на счёт или, если подотчётному лицу возвращать нечего, то принимается решение как с ним поступить, или приравнять к его доходу и налог в 25% удержать или в суд иск подать, но тогда это будут расходы, не связанные с хоздеятельностью и на них соответственно увеличивается НОД.
Paldies Tt7.Labidibinātājs ir izņēmis naudu gada laikā šo summu , bet aprēķinot dividendes visu summu var atgriest un norakstīt kā atdotu.Tasbūtu tā.
Bet nu labi ja būtu tas kā aizdevums noformēts tie 15 000. Kā tad ? Ja nekādi % nav paredzēti.Tad ieņēmumi no % nav. Bet vai UIN dekl. kas jāpalielina?
Bet nu labi ja būtu tas kā aizdevums noformēts tie 15 000. Kā tad ? Ja nekādi % nav paredzēti.Tad ieņēmumi no % nav. Bet vai UIN dekl. kas jāpalielina?
Apliekamais ienākums nav jāpalielina par šo summu, bet līgums ar % gan jānoformē. % ieņēmumi būs neapliekamais ienākums.
Jāskatās, to aizdevumu var noformēt piemēram 2007.gadanovembrī uz gadu, t.i., 2008.gadanovembrim un tad arī aprēķināt %. Līdztekus, ja sanāk aprēķināt par 2007.gadudividendes un tās izmakšt no šī aizdevuma atmakātās summas.
tad neko, jo aizdevuma līgums ir noformēts uz uzņēmuma īpašnieku, kas tajā pašā laikā ir arī darbinieks un uzņēmumam papildus neapliekamie % ienākumu nav, tā kā nekas nav jāpalielina, jo nauda skaitās īstermiņā vai ilgtermiņā iesaldēta un nekādus papildus ienākumus uzņēmums no šīm operācijām neiegūst...
Autobaze 19.03.2008 14:23
77 сообщений на сайте
77 сообщений на сайте
Bet varbūt var arī apiet šo līgumu un darīt kā Jūs rakstījāt, atmaksāt no avansa norēķina un izmaksāt dividendes. Revidentam tas nepatiktu, bet VIDu varbūt var pārliecināt, ka tā nauda bija man kabatā.
Я бы рассчитала проценты по соответствующей ставке статуправления и указала в 30 строке декларации сумму получившихся процентов.
Ну и 2.приложение о сделках со связанными лицами.
ИМХО.
Ну и 2.приложение о сделках со связанными лицами.
ИМХО.
Bet varbūt īpašnieks 28.decembrī atmaksāja avansa norēķina atlikumu un janvārī atkal saņēma?
Anita43 19.03.2008 15:05
320 сообщений на сайте
320 сообщений на сайте
Я бы рассчитала проценты по соответствующей ставке статуправления
Bet kādu tieši tad procentu like būtu jāpiemēro pēc statistikas?
и указала в 30 строке декларации сумму получившихся процентов.
Labi bet ja būtu aizdota nauda ar uzņēmumu nesasitītai personai bez %, ko tad?
Bet kādu tieši tad procentu like būtu jāpiemēro pēc statistikas?
и указала в 30 строке декларации сумму получившихся процентов.
Labi bet ja būtu aizdota nauda ar uzņēmumu nesasitītai personai bez %, ko tad?
to Ilma
Если у Вас нет процентных обязательств и Вы даете в долг без процентов - то, на мой взгляд, ничего корректировать не нужно.
Процентную ставку, опять же строго ИМХО, по краткосрочным кредитам в латах в конкретном случае. Если Вы можете обосновать какую-то другую ставку, применяйте другую.
Если у Вас нет процентных обязательств и Вы даете в долг без процентов - то, на мой взгляд, ничего корректировать не нужно.
Процентную ставку, опять же строго ИМХО, по краткосрочным кредитам в латах в конкретном случае. Если Вы можете обосновать какую-то другую ставку, применяйте другую.
Для декларации надо рассчитать проценты и восстановить их как "неполученные проценты за беспроцентный кредит"
Формулировка- класс!
Формулировка- класс!
Starina, un kāda tad būs tā % likme?Kas jāskatās tajā statistikā - nosaukums( vai varbūt ziniet)
Kaut kā vienmēr ja palielina apliekamo ienākumu tad tas ir izgājis caur P/Z kā samazinājums, bet šeit taču nekas tāds nav.
Tad man piemēram 15000 X0,06%=900 Ls -tad tie būtu jāliek tajā 30 .rindā.Bet kā P/Z tas nekā neparādās?:-<
Kaut kā vienmēr ja palielina apliekamo ienākumu tad tas ir izgājis caur P/Z kā samazinājums, bet šeit taču nekas tāds nav.
Tad man piemēram 15000 X0,06%=900 Ls -tad tie būtu jāliek tajā 30 .rindā.Bet kā P/Z tas nekā neparādās?:-<
Эта сумма покажется только в декларации. Ставку можно посмотреть на сайте БЛ
http://www.bank.lv/lat/main/all/statistika/proclik-stat/
http://www.bank.lv/lat/main/all/statistika/proclik-stat/
to Starina
Это не "неполученные проценты за беспроцентный кредит", а убытки от сделок со связанными лицами по ценам ниже рыночных.
to Ilma
Все так и будет: в декларации сумма процентов, а PZA - не коснется.
ИМХО.
Это не "неполученные проценты за беспроцентный кредит", а убытки от сделок со связанными лицами по ценам ниже рыночных.
to Ilma
Все так и будет: в декларации сумма процентов, а PZA - не коснется.
ИМХО.
Fu kāds murgs, laikam nekur neko nerādīšu( varbūt pārdomāšu)Nez vai ir kāds kas rāda?
Paldies, apmēram kaut kas skaidrāks palika:-)
Paldies, apmēram kaut kas skaidrāks palika:-)
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть