Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Разные неклассифицированные вопросы

Revidents К списку тем

Revidents
Vai revidents jāpieņem darbā ar darba līgumu uz to vienu dienu, kad viņš pārbauda gada pārskatu? Jāietura no viņam izmaksātās atlīdzības sociālais nodoklis, IIN un jāmaksā arī riska nodeva? ja darba līgums noslēgts uz konkrēto darbu.
Cleo
Cleo 01.04.2004 18:40
19234 сообщения на сайте

Ответы (17)

Nav tur riska nodeva - skat. atbildi uz iepr. jautājumu.

Revidents uz vienu dienu - tas neož labi.
Mu-maija
Mu-maija 01.04.2004 19:21
15886 сообщений на сайте
mazais uzņēmums, revidenta atzinums nav vajadzīgs no zvērināta revidenta. Lielākā daļa jau tādu mazu uzņēmumu noformē revidentu uz vienu dienu
Cleo
Cleo 01.04.2004 19:25
19234 сообщения на сайте
Ar, Dievs! "Mazam" taču nav vajadzīgs nekāds revidents jau gadus trīsus.
Mu-maija
Mu-maija 01.04.2004 19:40
15886 сообщений на сайте
Revidents nee, zverinaats, bet mūsu VID nodaļa teica, ka likums nosaka, ka gada pārskatam jābūt pārbaudītam, un tas ka mazam uzņēmumam nevajag zverinātu revidentu, nenozīmējot, ka nav vajadzīgs revidenta atzinums. Tā man teica VIDā.
Cleo
Cleo 01.04.2004 19:43
19234 сообщения на сайте
Sūtiet viņus trīs mājas talāk. Lai lasa tur likuma par Uzņēmumu gada pārskatiem 66. pantu. VIDam vajag sniegt tikai zverināta revidenta ziņojumu (ja tāds ir). Viss pārējais - nav viņu darišana.
Maija
Maija 01.04.2004 20:12
28223 сообщения на сайте
VID jau neprasa iesniegt viņiem revidenta atzinumu, bet tādam esot jābūt uzņēmumā paliekošajā eksemplārā. Kā tad īsti ir, vajag to revidenta atzinumu vai nē?
Cleo
Cleo 01.04.2004 20:59
19234 сообщения на сайте
Interesanti, kurā no VID nodaļām sež tie gudrinieki?
Martinas
Martinas 01.04.2004 21:42
38532 сообщения на сайте
Martinas, VID man pamato ar to, ka Likumā par gada pārskatiem ir teikst - 62. pants 1.daļa Visi uzņēmumu gada pārskati un ziņojumi pakļauti obligātai revidentu pārbaudei. Ja uzņēmums atbilst šā likuma 54. panta otrās daļas kritērijiem, pārbaudi veic šā uzņēmuma revīzijas komisija. Ja uzņēmuma rādītāji pārsniedz divus no minētajā pantā un tā otrajā daļā noteiktajiem kritērijiem, pārbaudi veic Latvijas Republikas likumā «Par akciju sabiedrībām noteiktajā kārtībā ievēlēts zvērināts revidents. Ja zvērināts revidents gada pārskatu nav pārbaudījis, akcionāru pilnsapulce to nedrīkst apstiprināt.

UN Komercreģistrs reģistrējot sabiedrību pieprasa revidenta vārdu un uzvārdu. Tātad man liek saprast, ka Statūtos ierakstītais revidents ir tās sabiedrības revīzijas komisija, kas minēta 62.pantā.

Varbūt es kļūdos, jo īsti neizprotu to likumu valodu.
Cleo
Cleo 02.04.2004 07:44
19234 сообщения на сайте
Вот как "звучит" 62 статья

62.pantā:

izteikt pirmo daļu šādā redakcijā:

"(1) Ja uzņēmējsabiedrības rādītāji pār- sniedz divus no šā likuma 54.pantaotrās daļas kritērijiem, tās sagatavoto gada pārskatu pārbauda zvērināts revidents vai zvērinātu revidentu komercsabiedrība (turpmāk — zvērināts revidents) atbilstoši likumam "Par zvērinātiem revidentiem".";

izteikt trešo daļu šādā redakcijā:

"(3) Ja uzņēmuma gada pārskatā pēc tam, kad zvērināts revidents to ir pārbaudījis, izdarīti kādi grozījumi, zvērinātam revidentam pārskats no jauna jāpārbauda tieši attiecībā uz izdarītajiem grozījumiem. Šāda atkārtota pārbaude jāpiemin zvērināta revidenta atzinumā par gada pārskata pārbaudīšanu."

Cleo где Вы прочитали в 62 статье "Visi uzņēmumu gada pārskati un ziņojumi pakļauti obligātai revidentu pārbaudei."??????????
Amuil
Amuil 02.04.2004 09:42
26356 сообщений на сайте
66.pants(1)" Uzņēmums ne vēlāk kā mēnesi pēc gada pārskata apstiprināšanas un ne vēlāk kā četrus mēnešus pēc pārskata gada beigām, .... iesniedz (nosūta pa pastu vai ar kurjeru) Valsts ieņēmumu dienesta nodaļai pēc uzņēmuma atrašanās vietas un Uzņēmumu reģistram pārbaudīta gada pārskata, kā arī zvērināta revidenta ziņojuma (ja tāds ir).....

T.i."pakļauti obligātai revidentu pārbaudei" nenozīmē, ka atzinumu ir jānodod VIDam. Tikai ja ir zvērinātais.

Ja nav noslepums, kura VID nodaļā Jums ir?
Martinas
Martinas 02.04.2004 09:43
38532 сообщения на сайте
Zemgales reģions, bet neprasa jau man iesniegt zvērināta revidenta atzinumu arī ne parasta revidenta atzinumu, tikai liek saprast, ka gada pārskatam jābūt pārbaudītam. Es taču pati nevaru pārbaudīt, ja sagatavoju to.
Cleo
Cleo 02.04.2004 11:32
19234 сообщения на сайте
Так а в какой статье закона закона Вы нашли эту фразу:"pakļauti obligātai revidentu pārbaudei" ? В 62 статье ее нет.
Amuil
Amuil 02.04.2004 11:35
26356 сообщений на сайте
tad iznāk, ka man nemaz nevajag revidenta atzinumu?????
Cleo
Cleo 02.04.2004 11:36
19234 сообщения на сайте
Amuil, eto ne ja nahodila, eto mnje tak gavarilji, no po vsej vidimosti jestj grozijumi likumā Par gada pārskatiem. Tam mnje nenado vobshe revidenta atzinumu, jeslji, ja nepodhozhu k statje 54. ?
Cleo
Cleo 02.04.2004 11:38
19234 сообщения на сайте
Предложение "Visi uzņēmumu gada pārskati un ziņojumi pakļauti obligātai revidentu pārbaudei." действительно было в 62 статье , но зменениями в законе от 22.03.2001. было исключено.
Amuil
Amuil 02.04.2004 11:40
26356 сообщений на сайте
Amuil, super Spasiba, zna4it mnje nenuzhen revidenta atzinums vobshe. I ne nado na rabotu bratj revidenta i platitj jemu za proverku godovova ot4jota.
Cleo
Cleo 02.04.2004 11:54
19234 сообщения на сайте
Šodien zvanu VIDam jautāju , vai salīdzināšanas akti obligāti vai var iztikt ar izdrukām(nodokļiem), man atbild: kā pieprasa uzņēmuma revidents... Piebilstot, ka revidentam jābut "īstam"un viņa "īstumu" apliecinās SAMAKSA par padarīto darbu. Vai tiešām ir kādas izmaiņas un MAZAJIEM ir vajadzīgs revidenta atzinums?
Dzoto
Dzoto 11.02.2005 19:00
114 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.