Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

pārtikas preču pārcenošana К списку тем

pārtikas preču pārcenošana
Ja pārtikas veikalā netiek nocenotas preces katru mēnesi pioem. ~60 Ls apmērā, Gada laikā tas ir ~1000 Ls, kā varētu samazināt iepirkto preču vērtību, jo gada beigās pie inventarizācijas veikšanas šo preču nav. Ja ar pārcenošanas aktiem to dara, vai var to darīt tagad, un tad kādi varētu būt grāmatojumi un kā pareizi to visu noformēt, un kur tgā informācija jāuzrada?
Klode
Klode 27.03.2008 13:39
30 сообщений на сайте

Ответы (5)

Man jau gan izklausās, ka Jūs runājat par zudumiem, tā nav pārcenošana:-O
Aronija
Aronija 27.03.2008 14:07
40 сообщений на сайте
Tās ir norakstītās preces, kuras reāli izmet laukā, bet āktus nekādus neraksta,
Klode
Klode 27.03.2008 15:44
30 сообщений на сайте
Norakstītas un pārcenotas preces ir , manuprāt, divas dažādas lietas.:-)
Aivareno
Aivareno 27.03.2008 16:18
6641 сообщение на сайте
Переоценке подлежат те товары, которые в наличии имеются, а что Вы собрались переоценивать задним числом? И если в результате инвентуры констатируется отсутствие этого товара, то это уже недостача и она списывается на убытки, при этом на эту же сумму увеличивается налогооблагаемый доход. Списание непригодного к реализации товара тоже проводится ДО начала инвентуры, а не после.
Tt7
Tt7 27.03.2008 16:24
37863 сообщения на сайте
Ja šādā situācijā inv. aktā neesat uzrādījuši visam sortimentam to realizācijas termiņus, tad neviens Jums palīdzēt nevarēs. Par tādu situāciju bija jādomā pirms nevis pēc. Jo, kā te jau daļeji pareizi atzīmēja - prece, kurai ir beidzies realizācijas termiņš atkarībā no piegādes līgumu nosacijumiem:

* jāatgriež piegādātājam

vai

* jānoraksta ar aktu uz izdevumiem.
Liepupe
Liepupe 27.03.2008 21:35
нет сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.