Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит

IIN no komateriālu pārdošanas К списку тем

IIN no komateriālu pārdošanas
Vai fiziskā persona , kas reģistrējusies kā saimnieciskās darbības veicējs , var piemērot IIN likuma 9.panta19.punkta "b" normu ( "fiziskās personas īpašumā esoša augoša meža atsavināšanas izciršanai un tajā iegūto kokmateriālu atsavināšanas, ja mežs ir bijis šīs personas īpašumā mazāk par 36 mēnešiem")
Abkb
Abkb 27.03.2008 20:16
16 сообщений на сайте

Ответы (4)

Ja mežs ir bijis īpašumā mazāk par 36 mēnešiem tad ienākumi no pārdošanas ir ar IIN apliekams objekts.
Ilma
Ilma 27.03.2008 20:38
30495 сообщений на сайте
Fiziskās personas gada apliekamajā ienākumā netiek ietverti un ar nodokli netiek aplikti ienākumi no sava īpašuma atsavināšanas, izņemot ienākumu no fiziskās personas īpašumā esoša augoša meža atsavināšanas izciršanai un tajā iegūto kokmateriālu atsavināšanas, ja mežs ir bijis šīs personas īpašumā mazāk par 36 mēnešiem.

( saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem; likuma „Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” 9.p. (1) 19.punkta„b” apakšpunkts)Tā iznāk ka IIN jāmaksā.
Popiene
Popiene 27.03.2008 20:42
30 сообщений на сайте
Metodiskais materiāls "Iedzīvotāju ienākuma nodokļa aprēķināšanas kārtība no augoša meža atsavināšanas un tajā iegūtu kokmateriālu atsavināšanas"

http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/metodiskie%20materiāli/ieien/met_iin_meza_kokmater_atsavin.doc
Cleo
Cleo 27.03.2008 20:57
19234 сообщения на сайте
19. Fiziskās personas, kura veic saimniecisko darbību un ir reģistrējusies VID kā saimnieciskās darbības veicējs, gūtais ienākums no īpašumā esoša augoša meža atsavināšanas izciršanai un tajā iegūto kokmateriālu atsavināšanas ir apliekams ar nodokli arī gadījumā, ja nekustamais īpašums, uz kura atrodas mežs, ir bijis personas īpašumā ilgāk par 36 mēnešiem.

nesaprotu gan īsti, no kura likuma panta VID metodisti šito ir izpratuši???Likumā taču nav minēts, ka pants attiecas uz fiz.personu kas ir reģistrējusies vai uz to, kas nav reģistrējusies "Fiziskās personas ienākums no tās īpašumā esoša augoša meža atsavināšanas izciršanai un tajā iegūto kokmateriālu atsavināšanas, ja mežs ir bijis šīs personas īpašumā ilgāk par 36 mēnešiem, nav ietverams fiziskās personas gada apliekamajā ienākumā un nav apliekams ar nodokli. (Likuma "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" 9.pantapirmās daļas 19.punkta"b" apakšpunkts)." Jeb es neizprotu pareizi IIN likuma 9.panta1.daļas 19.punktab)apakšpunktu?

Pēc VId metodikas iznāk, ka tie, kas piereģistrējušies kā saim.darbības veicēji "kruta iekrituši" un maksā nodokli (maksā par visu) neatkarīgi no cirsmas īpašuma perioda - mazāk par 36 mēneši vai vairāk par 36 mēnešiem, bet tie, kas nav piereģistrējušies maksā nodokli tikai par tām pārdotām ciršanas tiesībās un kokmateriāliem, kuri ir īpašumā mazāk par 36 mēnešiem.
Cleo
Cleo 27.03.2008 21:10
19234 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.