Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Vai visi rēķina atlikto nodokli? К списку тем
Vai visi rēķina atlikto nodokli?
Sveiki!
Nevaru īsti saprast. Jau dažos kursos pasniedzēji ir teikuši, ka nemaz tik obligāts tas atliktais nodoklis nav, īsti apstiprinātas shēmas, kā to jārēķina arī nav, un zaudējumu gadījumā vispār par to nav jādomā. Bet kā ir tad, ja ir peļņa? Līdz šim nevienam neesam rēķinājuši un neviens arī mums to nav uzskatījis par kļūdu un prasījis, lai to izrēķinām.
Vai Jūs visi rēķināt šo nodokli peļņas gadījumā?
Ответы (16)
Peļņas gadījumā rēķinu obligāti.
Vai tad Gada pārskatu likums ( 20.1.p.)nav pietiekams pamatojums to rēķināt?
Так эту статью пользователи понимают иначе, чем законодатели:-) Пользователи её понимают - хочу, значит он у меня есть, не хочу, значит его у меня нет.:-)
Visvairāk par šo tēmu runājām divos dažādos kursos, kurus vadīja divas dažādas pasniedzējas un abas teica, ka nemaz tā arī nevar to uzskatīt par pārkāpumu, ja atliktais nodoklis netiek rēķināts.
protams, ka cilvēka slinkā daba vairāk grib ticēt vēlamajam.. :))
Да вообщем-то начислить его ещё проще, чем простой ПНП, потому даже ленивый это может сделать без проблем, но не в начислениях проблема.:-)
tīri mans subjektīvais viedoklis par atliktā UIN atspoguļošana vai neatspoguļošana bilancē un PZA ir uz katra gr-ža sirdsapziņas atsevišķi, jo galu galā šis rādītājs ir relatīvs lielums, ar kura palīdzību nepieciešamības gadījumā var palielināt vai samazināt uzņēmuma peļņu, rentabilitātes un likviditātes rādītājus... nu tā... jā...LOL
Līdz ar šī radītāja aprēķināšanu man sanāk ka uzņēmumam jāmaksā ienākuma nodoklis>:-0 nepatīkami
pirms aprēķināšanas nebija?
Nu AUIN nu nekādi neietekmē UIN aprēķināšanu.
iespējams, ka citi UIN aprēķina no pārskata gada peļņas
iespējams ka neesmu pareizi rēķinājusi, ceru ka tā.
varbūt varat palīdzēt?
man te bija vien tabula kā jārēķina un pēc tam jāgrāmato
darīju tā: no PL nolietojuma nodokļiem atlikušās vērtības atņēmu atlikušo PL vērtību bilancē sanāca paliels skaitlis ar - zīmi, kuru pareizināju ar 15% sanāca gandrīz -20000 Ls.kosavukārt iegrāmatoju 1)D - 23..K -88..2)D-88.. K-8610 3)D-8610 K-4210 (peļņa) šis grāmatojums ir pēc vien apraksta no žurnāla.
tālāk tur bija rakstīts ja ir ar mīnus zīmi, tad peļņas zaudējuma aprēķinā jāliek ar +, peļņa palielinājās par šo skaitli
ceru ka viss tas ir nepareizi
bet UIN aprēķins nav atkarīgs no AUIN aprēķina, jo UIN aprēķina no "peļņas vai zaudējumiem pirms nodokļiem"!!!
Daiga26
Līdz ar šī radītāja aprēķināšanu man sanāk ka uzņēmumam jāmaksā ienākuma nodoklis nepatīkami
а ПНП то тут при чём?
Так наоборот надо было отнимать, от финансового остатка налоговый. К тому же ещё и нужно исключить из финансового остатка те ОС, на которые не начисляется налоговый износ.
un no tās starpības, kuru uzrakstīja Tt7 vēl ir jāatņem uzkrājumi atvaļinājiem, šaubīgajiem debitoriem un pārnesamie UIN dekl.zaudējumi, ja tādi ir, arī par pārskata gadu!
Paldies, tagad sapratu savu kļūdu, man jau likās ka kaut kas nav pareizi.
man vienmēr peļņa pirms nodokļiem gan gada peļņa ir bijušas vienādas, tad nu nemaz nebiju iedziļinājusies.
Jā par tiem uzkrājumiem un šaubīgajiem debitoriem un visu pārējo zinu, bet man tādu nav.
Vēlreiz paldies
Закрыть
Краткое описание нарушения