Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
Sākuma bilance К списку тем
Annabb 02.04.2004 21:45
50 сообщений на сайте
50 сообщений на сайте
Ответы (8)
droši vien es kļūdos, bet manuprāt sākuma bilancē ir pamatkapitāls pasīva pusē un nauda aktīva pusē, ja ieguldīta nauda, ja manta , tad attiecīgi aktīva pusē pamatlīdzekļi nauda , krājumi, kas jau nu tiek ieguldīts. bet dibināšanas izdevumi ir uzņēmuma izdevumi, kas tiek grāmatoti 7 grupas kontos. Varbūt es īsti neesmu sapratusi jautājumu... SIA taču ved grāmatvedību pēc divkāršajā ierakstā.
Jaa bet ja firma ir saakusi darbiibu(nodibinaajusies) 26.janvaariiun tie izdevumi ir pirms tam kaa tad tos rakstiit tajaa operaaciju registraacijas zhurnaalaa? arii kaa darbiibu? tie jau taa kaa nemateriaalie ieguldijumi..tiesham nezinu ko darit..Help!
Annabb 03.04.2004 16:34
50 сообщений на сайте
50 сообщений на сайте
Nemateriālie ieguldījumi neder. Tie ir tekošie izdevumi.
Dibinātājs iesniedza avansu norēķinu: D7... K 2380, grāmatojums ar av.nor iesniegšanas datumu.
Dibinātājs iesniedza avansu norēķinu: D7... K 2380, grāmatojums ar av.nor iesniegšanas datumu.
es esmu redzeejusi daudzaam firmaam ka ir iegraamatots (nezinu vai saakuma bet) bilancee kontaa 1111 kaa dibinaashanas izdevumi..es joprojam esmu nesaprashanaa..Luudzu paliidziet!
Annabb 04.04.2004 21:26
50 сообщений на сайте
50 сообщений на сайте
Kontu var nosaukt gan ABCDE, bet pēc būtības tie nav nemateriālie ieguldījumi, tie ir tekošie izdevumi, kurus no 2004.g. var norakstīt uzreiz (agrāk bija 3 gadu laikā).
tad kur man vinjus reaali likt? piedod esmu galiiga iesaaceeja, bet par sho jaut literatuuraa neraksta. saimnieks lika gramatot tos dibinashanas izdevumus - man kaut kur tie jaaliek.
Annabb 04.04.2004 21:58
50 сообщений на сайте
50 сообщений на сайте
Iekārtojiet kontu, piemērām, 7770 Dibināšanas izdevumi. Visus šo izdevumu maksājumu dokumentus (čekus utt.) noformējiet ka avansa norēķinu. Grāmatojiet: D 7770 K 2380 (Norēķini ar avansieriem). Kad saimniekam tiek atdota nauda atpakaļ D 2380 K 2610.
Liels paldies!
Annabb 04.04.2004 22:41
50 сообщений на сайте
50 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть