Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Nestes debetkarte
Firmai ir Nestes debetkarte,mēneša 1. dienā es pārskaitu Nestei naudu, piem. 118 Ls, iegrāmatoju D 2191 K 2620, mēneša beigās atnāk no Nestes ATSKAITE,tad es grāmatoju D 76... D 5721, K 2191, vai tā ir pareizi (man ir arī maršruta lapas, degvielas normas...)!Varbūt pārskaitot naudu D 2191=100 Ls, D 5721=18 Ls, bet pēc atskaites saņemšanas tikai uz D 76... K 2191.
Esmu iesācēja,ja kādam liekas tas elementārs jautājums!Paldies!
Ответы (3)
Первый вариагт правильный, потому что, когда вы перечисляете деньги, у вас нет налогового счета и НДС вы выделить не можете.
Вас просто смущает счет 2190-Avanss, а по-закону Вы сразу должны отчислить и НДС. Я использую счет 235..- обзовем например "Norēķini ar citiem debitorierm (+) analitika - kur ir redzams, ka tas ir Neste, lai vieglak atlasit. И тогда Ваш первый вариант понятен и с НДС не запутаетесь, т.к он никода не совпадет.
PVN rēķins jums ir tikai mēneša beigās, tāpēc pirmais variants ir pareizāks. vienīgi pilnīgai laimei es ietiektu ieviest kontu 'degviela bākās' un nestes atskaites uzradīto degvielu kontet uz to nevis pa taisno uz 76.. uz 76 kontejiet saskaņā ar degvielas norakstīšanas aktiem.
Закрыть
Краткое описание нарушения