Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит

Izslēdza no PVN maksātājiem К списку тем

Izslēdza no PVN maksātājiem
Izslēdza, jo nebija iesniegtas PVN atskaites par 2 mēnešiem. Tā kā tie ir ārzemnieki - nezināja, ka vajag iesniegt PVN dekl. arī tad, ja nav notikusi nekāda darbība. Tā ir ārvalstu firma, kas reģistrējās LR kā PVN maksātājs, jo tai šeit pieder zeme un drīz tiks uzsākta biroja ēkas celtniecība.

Vai kāds var palīdzēt, izskaidrot - kā tikt atpakaļ.

Ir sagatavotas PVN atskaites un iesniegums ar lūgumu pieņemt kavētās atskaites. Kā man skaidroja kāda VID konsultante, tad vajag arī iesniegt inventarizācijas aktu par materiālām vērtībām un iesniegumu, kurā paskaidro, ka nekāda darbība nenotika un vēl vienu iensiegumu, ka grib atpakaļ PVN maksātājos.

Kāds tas inventarizācijas akts ir jāraksta? Ir kādas formas? Varbūt kādam ir jau pieredze?
Lapsina
Lapsina 14.04.2008 10:59
нет сообщений на сайте

Ответы (4)

Inventarizācijas aktam nav noteiktas formas.Šādā aktā parasti raksta komisijas sastāvu un materiālās vērtības ko uzskaita.Piemēram:Nagla zeltīta 10mm skaits- 1000 gab cena - 100 Lati summa 100000 Ls un tā uz priekšu vienā skaistā sarakstā.Summas saskaita un gala rezultātu komisija apstiprina ar parakstiem un materiāli atbildīgā persona parakstās.:-)
Aivareno
Aivareno 14.04.2008 13:14
6641 сообщение на сайте
Tikai neaizmirstiet ka inventarizācijas akta mērķis iekasēt atmaksāšanai budžetā PVN par iegādēm kuras veiktas kā PVN maksātājam un par kurām izmantotas tiesības atskaitīt priekšnodokli bet iegādātās mantas nav izlietotas apliekamo darījumu veikšnai .Tatad ja par visu atskaitīts priekšnodoklis- inventarizācijas akta skaitlis X0.18% ir summa kas būs jāsamaksā valstij
Guntagermane
Guntagermane 14.04.2008 19:12
1303 сообщения на сайте
Aivareno

Vai tās zeltītās naglas ir zārka naglas?
Aivars007
Aivars007 15.04.2008 00:13
26984 сообщения на сайте
Esam atpakalj PVN maksatajos

Paldies visiem, kas palidzeja ar padomu!
Lapsina
Lapsina 06.05.2008 11:11
нет сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.