Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
UIN avanss
Vai kāds lūdzu nepalīdzētu ar padomu, vai esmu pareizi aprēķinājusi UIN avansu ja ir sekojoša situācija:
1.rinda= 273
2.rinda= 311
3.rinda= 339 (samaksātais)
4.rinda= -3,47
6.rinda= 26.
Mani mulsina tas, ka 4.rindair ar "-".
Un kā ir ar komatiem avansa veidlapā? UIN deklarācijā ir minēts, ka auzpilda latos, bet avansa veidlapā?
Paldies!
Ответы (23)
ja es pareizi sapratu, tad UIN avansa aprēķinā ir jāliek 114.1%
Saskaņā ar likuma „Par nodokļiem un nodevām” 2.pantatrešo daļu konkrēto nodokli vai nodevu uzliek saskaņā ar konkrētā nodokļa vai nodevas likumu, kā arī šajā likumā paredzētajos gadījumos, saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem vai pašvaldības domes (padomes) izdotiem noteikumiem.
Tādēļ saskaņā ar Ministru kabineta 2007.gada11.decembra noteikumu Nr.852 „Noteikumi par uzņēmumu ienākuma nodokļa taksācijas gada deklarāciju un avansa maksājumu aprēķinu un to aizpildīšanas kārtību” 2.punktu kurš nosaka, ka uzņēmumu ienākuma nodokļa taksācijas gada deklarācijā un uzņēmumu ienākuma nodokļa avansa maksājumu aprēķinā summas norāda tikai latos. Summu līdz 49 santīmiem atmet, bet summu, sākot ar 50 santīmiem, noapaļo uz augšu līdz latam.
Tādējādi nodokļu maksātājs maksā uzņēmumu ienākuma nodokli, kā arī avansa maksājumus atbilstoši nodokļa deklarācijā un avansa maksājumu aprēķinā norādītajām summām, tātad pilnos latos.
Ну прям гудриниеки из Минфина:-@ А 6 статью Закона о Налогах и пошлинах уже отменили? И теперь в любых правилах по любому налогу можно свою картибу придумывать? Где в этой статье сказано, что порядок расчёта, с сантимами или без них, могут регламентировать законы или правила по соответствующему налогу?
Закрыть
Краткое описание нарушения