Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Telpu noma, IIN К списку тем

Telpu noma, IIN
fiz. persona iznoma jur. personai maju ofisam.nomascenana 250Ls

fiz persona nema kreditu banka, si ipasuma iegadei.(bankai maxa % un pamatsummu 100+150)

vai uznemumam jamaksa IIN fiz personai?

no kuras summas?

ZKo dara, ka fiz persona rikojas sada gadijuma, no kadas summas, maksa nodokljus, kadu summu var ieklaut gada deklaracija?
Ince
Ince 15.04.2008 02:01
425 сообщений на сайте

Ответы (3)

Par ko iet runa par fizisko personu vai uzņēmumu?
Ilma
Ilma 15.04.2008 08:15
30495 сообщений на сайте
vai uznemumam jamaksa IIN fiz personai?

no kuras summas?

Ja fiz. persona nav reģistrējusi saimn. darbību VID tad uzņēmums pie izmaksas ietur IIN 25% no līgumā noteiktās summas.Unfiz. persona iesniedzot gada dekl. uz izdevumiem papildus vēl var likt tikai smaksāto NĪN neko citu.
Ilma
Ilma 15.04.2008 08:24
30495 сообщений на сайте
http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/metodiskie%20materiāli/ieien/info_iin_aktual_jaut.doc

Nodokļa maksātāja pienākums ir, uzsākot saimniecisko darbību, mēneša laikā reģistrēties VID teritoriālajā iestādē pēc savas dzīvesvietas kā saimnieciskās darbības veicējam (likuma 28.panta6.punkts).

Ja maksātājam nerodas saimnieciskās darbības izdevumi vai tie ir nebūtiski, maksātājs, gūstot ienākumu no īpašuma (iznomājot vai izīrējot nekustamo īpašumu (arī pārdodot īres tiesības), nododot lietu tālāk apakšnomniekam vai apakšīrniekam, iznomājot kustamo mantu vai gūstot samaksu par dabas resursu izmantošanu vai izmantošanas aprobežojumiem), var nereģistrēties VID kā saimnieciskās darbības veicējs, bet saskaņā ar likuma 28.panta8.punktu viņam ir pienākums piecu darbdienu laikā no līguma noslēgšanas dienas, kā arī no līguma darbības izbeigšanās dienas informēt par to VID teritoriālo iestādi (likuma 11.pantadivpadsmitā daļa).

Tādējādi 15 procentu nodokļa likme ir maksājama no:

1) saimnieciskās darbības ienākuma, ja saimnieciskā darbība ir reģistrēta likumā noteiktajā kārtībā;

2) saimnieciskās darbības ienākuma, ja maksātājs likuma 11.pantadivpadsmitajā daļā noteiktajos gadījumos var nereģistrēties VID kā saimnieciskās darbības veicējs;

Ja maksātājs nav sniedzis informāciju par likuma 11.pantadivpadsmitās daļas piemērošanu vai nav reģistrējies kā saimnieciskās darbības veicējs VID teritoriālajā iestādē, izmaksājot ienākumu saskaņā ar likuma 17.pantadesmitās daļas 7.punktu izmaksātājam ir jāietur nodoklis pēc 25 procentu likmes.
Tatjana77
Tatjana77 15.04.2008 11:00
7478 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.