Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Saimniec.darbības PVN maksātāja priekšnodoklis pirms reģistrācijas К списку тем

Saimniec.darbības PVN maksātāja priekšnodoklis pirms reģistrācijas
Veicu saimniecisko darbību. Nupat saņēmu PVN apliecību, un netieku gudra vai par datorprogramām, kas tika iegādātas saimnieciskās darbības nodrošināšanai, varu atskaitīt priekšnodokli. Tās nav ņemtas PL uzskaitē, jo iegādes vērtība ir tāda, ka pec nolietojuma aprēķināšanas paliek zem Ls 50. Izskatās, ka viņas "neparakstās" zem šiem punktiem:

1) attiecībā uz krājumos esošajām precēm, pamatojoties uz inventarizācijas rezultātiem dienā, kad ir saņemta apliekamās personas reģistrācijas apliecība;

2) attiecībā uz pamatlīdzekļiem - pēc to bilances vērtības dienā, kad ir saņemta apliekamās personas reģistrācijas apliecība;

3) attiecībā uz pakalpojumiem - pamatojoties uz apliekamās personas pilnvarotās personas apstiprināto sarakstu.

un drīzāk "nav piemērojamas":

3) attiecībā uz administratīvajiem izdevumiem, kuri ir radušies pirms šīs personas reģistrācijas Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā (tajā skaitā — biroja telpu noma, biroja uzturēšanas pakalpojumi, telekomunikāciju pakalpojumi, degvielas iegāde, transportlīdzekļu nomas pakalpojumi).

Bet man tak viņas ir paredzētas saimnieciskās darbības nodrošināšanai!? Vēl man ir arī mobilais telefons...!?

Sanāk, ka tas nav priekšnodoklis, vai ne!?

Lūdzu parunājiet kāds ar mani, jo nezinu vairs ko rakstīt meklētājā!
Sandera
Sandera 22.04.2008 20:20
349 сообщений на сайте

Ответы (4)

es neatskaitītu priekšnodoklī, jo pēc uzskaitītā izskatās, ka tās summas ir bijušas nenozīmīgas... "papīru" vairāk nekā labuma no tā priekšnodokļa pirms reģistrācijas brīža.
Cleo
Cleo 22.04.2008 21:12
19234 сообщения на сайте
PVN tur ir tikai Ls 29.29... bet ja neiet runa par "papīriem"!? vai šīs programmas ir priekšnodokļa objekti?
Sandera
Sandera 22.04.2008 21:19
349 сообщений на сайте
Datorprogrammas (nezinu gan par kādām tieši iet runa) kā licence (lietošanas tiesības) būtu jāuzskaita Ilgtermiņa ieguldījumu sastāvā pie nemateriālajiem ieguldījumiem, protams tās izmanto saimn.darbībā, bet pārsvarā tās ir administratīvās izmaksas, atkarībā no tā, ko īsti dara ar tām programmām un kāds ir uzņēmuma darbības veids (nozare). Es sliecos domāt, ka šī "fīča" nav piemērojama datorprogrammu iegādē pirms PVN reģistrācijas brīža.
Cleo
Cleo 22.04.2008 21:25
19234 сообщения на сайте
OK, laikam jau likšos mierā... Bet tomēr, man tā ir saimnieciskā darbība- grāmatvedības pakalpojumi. Kā tas izskatās šajā gadījumā?
Sandera
Sandera 22.04.2008 21:35
349 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.