Saimniec.darbības PVN maksātāja priekšnodoklis pirms reģistrācijas
Veicu saimniecisko darbību. Nupat saņēmu PVN apliecību, un netieku gudra vai par datorprogramām, kas tika iegādātas saimnieciskās darbības nodrošināšanai, varu atskaitīt priekšnodokli. Tās nav ņemtas PL uzskaitē, jo iegādes vērtība ir tāda, ka pec nolietojuma aprēķināšanas paliek zem Ls 50. Izskatās, ka viņas "neparakstās" zem šiem punktiem:1) attiecībā uz krājumos esošajām precēm, pamatojoties uz inventarizācijas rezultātiem dienā, kad ir saņemta apliekamās personas reģistrācijas apliecība;
2) attiecībā uz pamatlīdzekļiem - pēc to bilances vērtības dienā, kad ir saņemta apliekamās personas reģistrācijas apliecība;
3) attiecībā uz pakalpojumiem - pamatojoties uz apliekamās personas pilnvarotās personas apstiprināto sarakstu.
un drīzāk "nav piemērojamas":
3) attiecībā uz administratīvajiem izdevumiem, kuri ir radušies pirms šīs personas reģistrācijas Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā (tajā skaitā — biroja telpu noma, biroja uzturēšanas pakalpojumi, telekomunikāciju pakalpojumi, degvielas iegāde, transportlīdzekļu nomas pakalpojumi).
Bet man tak viņas ir paredzētas saimnieciskās darbības nodrošināšanai!? Vēl man ir arī mobilais telefons...!?
Sanāk, ka tas nav priekšnodoklis, vai ne!?
Lūdzu parunājiet kāds ar mani, jo nezinu vairs ko rakstīt meklētājā!