Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

UIN un bezprocenta aizdevums īpašniekam К списку тем

UIN un bezprocenta aizdevums īpašniekam
Esmu apjukusi aizpildot UIN deklarāciju. Uzņēmums ir izsniedzis īpašniekam bez% aizdevumu.

1. Pēc CSP likmes aprēķināju it kā nesaņemtos % par aizdevumu, par kuriem ir jāpalielina apliekamais ienākums. Kurā deklarācijas rindā šī summa ir jāuzrāda? 35.r. vai 30.r.?

2. Īpašnieks (100%) ir ar uzņēmuma saistīta persona, līdz ar to par šo darījumu būtu jāaizpilda UIN 2.pielikums Aizdevuma summa būtu jāuzrāda ailē "Citi darījumi", bet kas šajā gadījumā ir jānorāda ailē "Izmantotās tirgus vērtības (cenas) noteikšanas metode"?

Ļoti gaidīšu Jūsu viedokļus šajā jautājumā! Jau iepriekš paldies par tiem!
Lauminna
Lauminna 22.04.2008 20:55
38 сообщений на сайте

Ответы (4)

Varbūt kādam ir pieredze šajā jautājumā un var palīdzēt aizpildīt UIN?
Lauminna
Lauminna 28.04.2008 10:28
38 сообщений на сайте
1.Domāju ka 30.rindā.

2. MK not.556. par likuma par UIN piem.kārtību

83. Lai noteiktu likuma 12.pantaotrās daļas 2., 3. un 4.punktā minētās preču (produkcijas, pakalpojumu) tirgus cenas vai darījuma tirgus vērtību, piemēro vienu no šo noteikumu 84., 85. vai 86.punktā minētajām metodēm.

84. Salīdzināmo nekontrolēto cenu metode:

84.1. metodes būtība – metode, kuras ietvaros salīdzina saistītu uzņēmu-mu savstarpējā darījumā piemēroto cenu ar saistīta uzņēmuma un ar to nesaistīta komersanta salīdzināma darījuma cenu vai ar citu nesaistītu komersanta salīdzi-nāma darījuma cenu salīdzināmos apstākļos (salīdzināmo nekontrolēto cenu metodes piemērs – šo noteikumu 8.pielikuma1.punktā);

84.2. metodi piemēro, ja tiek veikti darījumi ar precēm vai pakalpojumiem, kuru cenas ir salīdzināmas ar nesaistītu komersantu darījumu cenām, vai ja ir iespējams veikt pietiekami precīzas korekcijas, lai izslēgtu darījumu atšķirību būtisku ietekmi uz darījuma vērtību vai preces, produkta vai pakalpojuma cenu.

85. Tālākpārdošanas cenu metode:

85.1. metodes būtība – metode pamatojas uz cenu, par kādu preces (produktus), kas iegādātas no saistīta uzņēmuma, tiek pārdotas tālāk nesaistītam komersantam. Minēto cenu samazina par bruto peļņu, no kuras tālākpārdevējs sedz pārdošanas un administrācijas izmaksas, gūstot atbilstošu peļņu, ņemot vērā darījuma nodrošināšanai veiktās funkcijas, ar tām saistītos riskus, izmanto-tos aktīvus un citus darījuma vērtību ietekmējošus faktorus. Iegūtais rezultāts uzskatāms par darījuma tirgus vērtību (vai preces, produkta tirgus cenu) (tālāk-pārdošanas cenu metodes piemērs – šo noteikumu 8.pielikuma2.punktā);

85.2. metodi piemēro tālākpārdevēja preču iegādes darījumiem, ja tālāk-pārdevējs pārdod preci tālāk nesaistītai personai, ievērojami nepalielinot preces vērtību un saglabājot tās identitāti.

86. Izmaksu pieskaitīšanas metode:

86.1. metodes būtība – metode, ar kuru darījuma tirgus cena tiek noteikta piegādātāja pārdotās produkcijas vai sniegto pakalpojumu izmaksām p
Ilma
Ilma 28.04.2008 16:51
30495 сообщений на сайте
utt. vēl citi punkti turpinājumā.
Ilma
Ilma 28.04.2008 16:51
30495 сообщений на сайте
Un kāda tad šajā gadījumā būtu metode?

Ja ir izsniegts bezprocentu aizdevums, bet apliekamais ienākums tiek koriģēts izmantojot vidējo kredītiestāžu procentu likmi (tā ir kā aizdevumu vidējā tirgus cena). Līdz ar to sanāk, ka tiek piemērota Salīdzināmo nekontrolēto cenu metode? Es pareizi sapratu?
Lauminna
Lauminna 28.04.2008 22:38
38 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.