Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит

Iesakiet kā labāk atbildēt VID ? К списку тем

Iesakiet kā labāk atbildēt VID ?
Saņēmām vēstuli no VID par to, ka 02.2008. deklarācijā aliekamā darījumu vērtība nesakrīt ar VID rīcībā esošo informāciju, respektīvi, pretī uzrādīti citu darījumu partneru darījumu kopsummas - mūsu pircēju PVN deklarāciju dati. Starpība 50,000 LVL apl.dar.vērtībā. Bet lieta tāda, ka šajā mēnesī tikai pabeigti un izrakstītas PPR dažiem lieliem projektiem par kuriem tika saņemti avansa maksājumi un PVN jau nomaksāts pie saņemšanas. Attiecīgi šajā mēnesī veicu visus nepieciešamos pretkontējumus PVN. Līdz ar to darījuma vērtība jau tiešām bija liela, bet PVN jau ir nomaksāts un attiecīgi samazināts šajā periodā kā maksājamais nodoklis. Būtība man skaidra, bet kā lai pareizāk VID to uzraksta vēstulē ? To man ieteica VID pa telefonu - rakstīt vēstuli.

Ir doma atsaukties uz likuma par PVN 8, 13 pantu?

paldies
Rumbinja
Rumbinja 25.04.2008 20:35
1000 сообщений на сайте

Ответы (4)

To pašu ko šeit arī rakstiet:-O
Ivan_s
Ivan_s 25.04.2008 23:19
1208 сообщений на сайте
Напишите, как есть. ВИД такое объяснение вполне устроит.
Martinas
Martinas 26.04.2008 00:13
38532 сообщения на сайте
Vai tad ailē "darījumu vērtība"Jūs neliekat darījumu vērtību par kuru atskaitīts priekšnodoklis konkrētajā dokumentā- PVN rēķinā ? Līdz ar to nodokļi deklarācijas pielikumā un deklarācijā darījumu vērtības summa "staigā "paralēli ar aprēķinātā PVN jeb priekšnodokļa summu (avansu gadījumos) savukārt ši aile nesakrīt ar 6 vai 7 kontu bet attiecīgi matemātiskai pārbaudei pret bilanci jāņem vērā Norēķini par saņemtajiem avansiem un norēķini par samaksātajiem avansiem

Iesaku VID mājas lapā palasīt metodiskos norādījumus un MK noteikumus - tur visi šie varianti gari un plaši ar piemēriem bija aprakstīti ( sevišķi vecajos VID metodikajos materiālos" kuri derēja kā labs uzskates mācību līdzeklis šai jautājumā.Nostāja un spēles noteikumi ši jautājumā nav mainījušies.
Guntagermane
Guntagermane 26.04.2008 09:37
1303 сообщения на сайте
PZ"

Var gadīties ka darījumu partneri nav izmantojuši tiesības atskaitīt priekšnodokli avansa samaksas brīdī- tad arī šis satarpības lien ārā.
Guntagermane
Guntagermane 26.04.2008 09:39
1303 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.