Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
'PL pārdošana
Meitenes palīdziet...
Pārdodu nenoamartizētu PL, kā ar iepriekšējo gadu nolietojumu nodokļiem.(starpība starp finanšu nolietojumu un nolietojumu nodokļiem iet uz P/Z)
Man škiet, ka bija izmaiņas - kad tās stājās spēkā?
Ответы (6)
Jūs esiet saputrojusi kopā divas lietas
Nolietojumam nodokļiem nav nekāda sakara ar P/Z aprēķinu.P/Z aprēķinā iet zaudējumi no PL neamortizētās daļas norakstīšanas.
Bet savukārt nol. nodokļiem aprēķinam atlikusī kategorijas vērtība samazinās par izslēgtā PL atlikušo vērtību finanšu grāmatvedībā.
Bet visas izmaiņas sakarā ar nol. nodokļu vajadzībām likumā par UIN 13.pantā var palasīt.
Продажа ОС
(ПВНа не будет если здание покупали без НДС и если фирма-продавец не реконструировала этот дом за последние 10 лет.
http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/vid%20vēstules/pvn/pvn_06122006_nr.15.2.1_9_31989.doc)
1. накопленный износ 1290/1230
2. продажа 2310/65..,5721
3. остаточная стоимость 65../1230
Расчитываете фин.износ до дня списания (в соответствии с методикой Вашего предприятия и 7 ЛСФО). В налоговом учете, в соответствии с 13 ст. Закона о ПНП, из остаточной стоимости категории отнимаете остаточную стоимость, взятую из фин.учета. Если стоимость категории получается со знаком "-", то на этот "-" увеличиваете облагаемый доход.
В П/У доходы и расходы от продажи ОС сворачиваем .
(Рыночная – продажная) облагается НДС и восстанавливается в ПНПд. (Требует уточнения)
Atvainojos, ka netaktiski noformulēju jautājumu.
Vai, ja pārdodu piem.2006.gadā nopirktu automašīnu (nenoamortizētu)man ir apliekamais ienākums jāpalielina par aprēķināto pamatlīdzekļu nolietojuma vērtību summu, par kuru iepriekšējos taksācijas periodos tika samazināts apliekamais ienākums, un samazina par uzņēmuma gada pārskatā minēto šā pamatlīdzekļa nolietojuma vērtību summu.
UIN 13p (1.4)punkts - vai tas attiecās tikai uz jaunām rež.iekārtā.
Man ir piemeties vadātājs..
Vai, ja pārdodu piem.2006.gadā nopirktu automašīnu (nenoamortizētu)man ir apliekamais ienākums jāpalielina par aprēķināto pamatlīdzekļu nolietojuma vērtību summu, par kuru iepriekšējos taksācijas periodos tika samazināts apliekamais ienākums,
Nē, nav.
un samazina par uzņēmuma gada pārskatā minēto šā pamatlīdzekļa nolietojuma vērtību summu.
Nē, nav.nol nodokļiem aprēķinam atlikusī kategorijas vērtība samazinās par izslēgtā PL atlikušo vērtību finanšu grāmatvedībā.
Paldies. Tā jau arī izdarīju.
Dažreiz gadās, ka ieciklējās un pasaule izskatās citās krāsās.
Закрыть
Краткое описание нарушения