Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Налоги и пошлины
PVN -3-i strani ? К списку тем
Ответы (5)
V. Pakalpojumu saņemšana no citas dalībvalsts
apliekamās personas vai pakalpojumu saņemšana no ES teritorijā nereģistrētas personas
13. Apliekamā persona, kas no citas dalībvalsts apliekamās personas vai no ES teritorijā nereģistrētas personas saņem pakalpojumus, PVN aprēķināšanai un priekšnodokļa atskaitīšanai veic nepieciešamos aprēķinus uz pakalpojuma sniedzēja izrakstītā nodokļa rēķina (rēķina) pamata.
14. PVN summu, kas aprēķināta uz pakalpojumu sniedzēja izrakstītā nodokļa rēķina (rēķina) pamata, uzskaita:
D "Pievienotās vērtības nodoklis
par saņemtajām precēm un pakalpojumiem"
K "Norēķini par pievienotās vērtības nodokli".
15. Tajā pašā taksācijas periodā PVN summu, kas aprēķināta uz pakalpojumu sniedzēja izrakstītā nodokļa rēķina (rēķina) pamata, pārgrāmato kā priekšnodokli:
D "Norēķini par pievienotās vērtības nodokli"
K "Pievienotās vērtības nodoklis par saņemtajām precēm un pakalpojumiem".
6.Piemērs
ES teritorijā nereģistrētā persona saskaņā ar noslēgto līgumu 30.aprīlī iekšzemē sniedz pakalpojumu apliekamajai personai A un izraksta rēķinu, kurā uzrāda sniegtā pakalpojuma vērtību Ls 3 600.
Apliekamā persona A nodokļa aprēķināšanai un priekšnodokļa atskaitīšanai uz pakalpojuma sniedzēja izrakstītā rēķina pamata 30.aprīlī aprēķina PVN.
Apliekama persona A grāmatvedībā minēto darījumu uzrāda šādi:
1) iegrāmato uz saņemtā rēķina pamata taksācijas periodā (aprīlī) aprēķināto PVN Ls 648 (Ls 3600 x 18 %):
par saņemtajām precēm un pakalpojumiem" 648
K "Norēķini par pievienotās vērtības nodokli" 648.
2) taksācijas periodā (aprīlī) uz saņemtā rēķina pamata aprēķināto PVN tajā pašā taksācijas periodā (aprīlī) iegrāmato kā priekšnodokli:
D "Norēķini par pievienotās vērtības nodokli" 648
K "Pievienotās vērtības nodoklis
par saņemtajām precēm un pakalpojumiem" 648.
apliekamās personas vai pakalpojumu saņemšana no ES teritorijā nereģistrētas personas
13. Apliekamā persona, kas no citas dalībvalsts apliekamās personas vai no ES teritorijā nereģistrētas personas saņem pakalpojumus, PVN aprēķināšanai un priekšnodokļa atskaitīšanai veic nepieciešamos aprēķinus uz pakalpojuma sniedzēja izrakstītā nodokļa rēķina (rēķina) pamata.
14. PVN summu, kas aprēķināta uz pakalpojumu sniedzēja izrakstītā nodokļa rēķina (rēķina) pamata, uzskaita:
par saņemtajām precēm un pakalpojumiem"
K "Norēķini par pievienotās vērtības nodokli".
15. Tajā pašā taksācijas periodā PVN summu, kas aprēķināta uz pakalpojumu sniedzēja izrakstītā nodokļa rēķina (rēķina) pamata, pārgrāmato kā priekšnodokli:
D "Norēķini par pievienotās vērtības nodokli"
K "Pievienotās vērtības nodoklis par saņemtajām precēm un pakalpojumiem".
6.Piemērs
ES teritorijā nereģistrētā persona saskaņā ar noslēgto līgumu 30.aprīlī iekšzemē sniedz pakalpojumu apliekamajai personai A un izraksta rēķinu, kurā uzrāda sniegtā pakalpojuma vērtību Ls 3 600.
Apliekamā persona A nodokļa aprēķināšanai un priekšnodokļa atskaitīšanai uz pakalpojuma sniedzēja izrakstītā rēķina pamata 30.aprīlī aprēķina PVN.
Apliekama persona A grāmatvedībā minēto darījumu uzrāda šādi:
1) iegrāmato uz saņemtā rēķina pamata taksācijas periodā (aprīlī) aprēķināto PVN Ls 648 (Ls 3600 x 18 %):
par saņemtajām precēm un pakalpojumiem" 648
K "Norēķini par pievienotās vērtības nodokli" 648.
2) taksācijas periodā (aprīlī) uz saņemtā rēķina pamata aprēķināto PVN tajā pašā taksācijas periodā (aprīlī) iegrāmato kā priekšnodokli:
D "Norēķini par pievienotās vērtības nodokli" 648
K "Pievienotās vērtības nodoklis
par saņemtajām precēm un pakalpojumiem" 648.

Kettyk 12.05.2008 13:51
90 сообщений на сайте
90 сообщений на сайте

Kettyk 12.05.2008 13:52
90 сообщений на сайте
90 сообщений на сайте

Kettyk 12.05.2008 13:52
90 сообщений на сайте
90 сообщений на сайте
Пожалста!

Kettyk 12.05.2008 15:03
90 сообщений на сайте