Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
akciju pārdošanas kontējums К списку тем
akciju pārdošanas kontējums
Lūdzu padalieties ar pieredzi kā kontējat akciju pārdošanu?
Pircējam tiek izstādīts rēķins:
D2310 K6....
Bet kā tiek parādīta akciju pārdošana??
D..(?). K 1...
Ответы (18)
Vai tiešām neveins nevar palīdzēt ar padomu???
Tādus grāmatojumus jauniem grāmatvežiem māca visos visa veida kursos.
varbūt tomēr kāds var pateikt ko vairāk?? šodienas kursus kā rādās laikam esmu nokavējusi...
Bet kā tiek parādīta akciju pārdošana??
D..(?). K 1...
vai kaut kur nevajadzētu parādīties naudai?
Ja pareizi saprotu, tad nauda parādīsies tad, kad tiks apmaksāts izrakstītais rēķins, un tas tad būs:
D2620 K2310
Jo par akciju pārdošanu ir izrakstīts rēķins.
Nevaru īsti izdomāt kā pareizāk pēc iztukšot akciju kontu 1...
Ja šos rēķinus nekontētu, tad būtu:
D 2620 K1...
D 2620 K6510 - ieņēmumi no vērtspapīru jursa paaugstināšanās. Un man viss būtu skaidrs.
Bet vai varu nekontēt izrakstītu rēķinu?
Vai tās ir publiskā piedāvājuma akcijas?
D-nauda K-ieņēmumi no akciju pārdošnas
Firma par šīm akcijām izrakstīja rēķinu..
Vai rēķins nav jākontē?
Kā var noskaidrot vai akcijas ir publiskā piedāvājuma?
Tiešām no šī visa neko nesaprotu..
Nu mans šefs pērk publiskā piedāvājuma akcijas (ārzemju). Gaida, kad kļūst dārgākas un tad pārdod. Akciju tirgū ir daudz variantu. Vai varbūt Jums tas ir tikai kādu saistīto firmu (SIA) daļu pārdošana? Vai varbūt sava uzņēmuma daļu pārdošana? Es tā īsti nesapratu.
firmai bija bankas akcijas un tās tika pārdotas fiziskām personām. Fiziskajām personām par šīm akcijām tika izrakstīti rēķini. Un apmaksa tika veikta pēc šiem rēķiniem.
rēķinus sakontēju kā ieņēmumus no debitoriem, bet nesaprotu, kā sakontēt, lai parādītu akciju pārdošanu.
Vajag kādu kredīta kontu: Ieņēmumi no akciju pārdošanas.
Žēl, ka neguvu te atbildi. Bet tādi nu esam, ka vieglāk ir iztērēt savu laiku, lai uzrakstītu kādu nīgru komentu par to, kurš kko nezina, nekā patiešām dot padomu.
Nu jau pati noskaidroju, ka kontējums ir vērtspapīru vērtības norakstīšana:
D74.. K135.
Varbūt kādam, kas vēlāk meklēs, tas noderēs.
Laikam viens otru nesapratām. Domāju, ka nezināt, kā parādīt akciju pārdošanu (D nauda K ieņēmumi), bet izrādās, ka jautājums bija par otru kontējumu: iegādāto akciju norakstīšanu iegādes cenās... :'(
manā pirmajā postā jau it kā jautājuma zīme ir tikai vienā vietā...
aj.. uz vakaru varbūt arī nemācēju vairs noformulēt jautājumu, bet ko nu vairs.. Nu jau visu sapratu
Закрыть
Краткое описание нарушения