Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

строительство К списку тем

строительство
Помогите пожалуйста разобраться,1 ответсвенное хранение- как оформить передачу средств на отв.хран. между двумя юр.лицами без смены владельца. накладная ? PVN или просто штуки?2 после сноса здания как оформлять материалы для вторичное использования
Nadine
Nadine 22.05.2008 21:27
9 сообщений на сайте

Ответы (8)

1.Ar PPR tikai vairums un cena.Vienajur.persona nodod otrai. PPR tā arī raksta - nodots glabāšanā. Atgriež arī ar PPR tāpat vairumā un cenā.

2.Iegrāmatot materiālos.D 21XX Materiāli K 59XX Nakošo per.ieņēmumi vai 6xxx uzreiz ja izlieto tekošajā gadā.
Ilma
Ilma 22.05.2008 21:39
30495 сообщений на сайте
Paldies Ilma, 2) kadreiz vajadzēja pie ēku izjaukšanas noformet "акт о возврате материалов" vai gadījumā nav reglamentēto celtniecības aktu izņemot ierakstus zemes grāmatā? Iepriekšpateicos.
Nadine
Nadine 22.05.2008 21:47
9 сообщений на сайте
Bet man arī ir viens jautjums Jums - vai jūs esat iepazinusies ar objekta tāmi?
Liepupe
Liepupe 22.05.2008 22:17
нет сообщений на сайте
Liepupei,Jus domajiet kā objekta tāmē jābūt tām ko izjauks? bet tas ir objekta apsekošanas aktā pie zemes grāmatas? izjaukšanas darbi objektā notiek, atļaujas uz to visas ir , bet galīga projekta ar būvniecību vel nav.
Nadine
Nadine 23.05.2008 07:59
9 сообщений на сайте
Katrā ziņā objekta nojaukšanas /demontāžas/ gaitā atgūtie materiāli pēc fakta ir jānoformē ar aktu. Jāsatāda tādi attiecībā no tā - vai tie ir paredzēti izlietošanai projektējamā būvobjekta cetniecībā /sekohoši – tiek glabāti būvobjektā/ vai nododami glabāšanai noliktavā . Akta forma specifikācijas daļā izpildāma pēc tādiem pašiem nosacījumiem, kādi norādīti * objekta apsekošanas aktā*.

Sākotnēji biju domājusi, ka objekta demontāžu veic darbu izpildītājs un tas viss ietilpst būvobjekta koptāmē un tāpēc grāmatvedim ar to visu nebūtu nekādas daļas.
Liepupe
Liepupe 23.05.2008 19:41
нет сообщений на сайте
Kas attiecas uz * ответсвенное хранение- как оформить передачу средств на отв.хран. между двумя юр.лицами без смены владельца.*, tad noformējams līgums, akts par materiālo vērtību nodošanu-pieņemšanu. Tālākā papildus dokumentu nofotmēšanas nepieciešamība ir atkarīga no tā - kā, kas un kur veic to pārvietošanu.

Manuprāt ir nepieciešama atsevišķa lieta šāda veida dokumentu glabāšanai un uzskaitei.
Liepupe
Liepupe 23.05.2008 19:53
нет сообщений на сайте
Liepupei, Paldies par atsaucību. Tā ir kad "varas pašū sulā ". Grāmatvedīm parādas ? kad ir jāpardot to kas nav, respektīvi materiālu secondhand. Velreiz paldies visiem, pārliecinājos velreiz savās domās.
Nadine
Nadine 23.05.2008 21:38
9 сообщений на сайте
Materiālo vērtību pārdošana IR vienmēr bijis grāmatvedības uzskaitē atspoguļojams darījums.
Liepupe
Liepupe 23.05.2008 22:23
нет сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.