Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Tāme un forma-2 celtniecībā К списку тем
Tāme un forma-2 celtniecībā
Labdien!
Ir uzrakstīta tāme pasūtītājam par noteiktu summu. Darbi izpildīti, tagad jātaisa forma-2. Bet faktiski izmaksas sanāca mazākas, nekā tāmē paredzēts, t.i. materiālus sanāca iepirkt lētāk, darbaspēka izmaksas arī mazākas nekā tāmē uzrādītās. Jautājums- vai formā 2 var uzrādīt tos pašus ciparus, kas ir tāmē, vai tomēr tiem ir jāsakrīt ar grāmatvedības uzskaites datiem. Vai VIDs pārbauda šīs tāmes? Esmu nesaprašanā
.
Paldies!
Ответы (12)
Mēs uzrādam tāmē materiālu cenas un darba algas izmaksas ar uzcemojumu, nezinu vai tas ir pareizi.
Tāpēc atšķiras materiālu cena tāmē un pēc pavadzīmes
Ну вообще форма 2 (он же акт выполненных работ) пишется для заказчика. И если у вас фиксированная сумма по договору, то все остальное - это ваши прибыли/убытки.
Bet vai tad izlietoto materiālu norakstīšana nenotiek uz forma-2 pamata? Un ja man tur materiālu vērtība ir savādāka nekā pavadzīmē? Jeb ir kāds cits dokuments tad jātaisa, lai norakstītu materiālus?
ja aktā ir labi aprakstīti izlietoti materiāli (t.i. pārskaititi) tad nekādu citu dokumentu nav jātaisa. Norakstīšanas aktu un viss. Tas ir tas pats kā tirdzniecībā. Pārdod materiālus ar uzcenojumu vai nē.
Ясное дело, что материалы списываются по сеюестоимости на основании акта списания. Ну а если можно состыковать кт списания с актом выполненных работ по наименованиям - так это вообще высший класс:)
cik man ir zināms tāmē ir jāapraksta kādi materiāli kādu darbu izpildei ir vajadzīgi. Tādiem darbiem ir būvdarbu vadītāji, kas to dara./
Уху, но есть 101 способ списать не совсем то, что предъявлено заказчику. И отследить это при наличии субчиков и отсутствии соответствующих знаний и журнала ведения работ практчески нереально
Tad sanāk, ka es taisu norakstīšanas aktu, un varu sarakstīt tur pat tādus materiālus, kas nav iekļauti formā-2. Un tad to aktu kas paraksta? - uzņēmuma direktors, jeb vajag arī no pasūtītāja puses parakstu? Un kā ir ar VSAOI, ja man formā 2 parādīsies VSAOI piem 1000Ls, kas uzrēķināts darbaspēka izmaksām, bet pāc grāmatvedības datiem ir kautkādi 250Ls. Vai tas ir normāli???:-<
:-<. Kā tad VID uz to skatās?
kāpēc tad Jūs to starpību nepieliekat pie peļņas procenta?
Kāpēc?
Tad man sanāks pie tā peļņas procenta 70%:-D. kaut kā negribas to rādīt pasūtītājam:-S
"Tad sanāk, ka es taisu norakstīšanas aktu, un varu sarakstīt tur pat tādus materiālus, kas nav iekļauti formā-2" - ну в прнципе это непрядок, но если все сделать с умом, то даже занудные ревзоры концы с концами не сведут, а уж ВИД - и подавно:) Акт списания (в отличие от формы 2) - это ваш внутренний документ (часто конфидециальный), который никогда в жизни не показывают заказчикам:)
Ну а с VSAOI, как и с другими сметными показателями - есои заказчик с ними согласился, то и предъявляйте столько. А ВИДу нет никакой разницы до того, как вы надуваете клиентов - главное, чтоб все налоги аккуртано заплатили:) Их скорее заинтересует, что это у вас строители за минималку пашут:))
šādos gadījumos mēs taisām vienošanās protokolu, kur izslēdzam liekās summas un norādām jauno līgumcenu, kas saskan ar 2-formu
Закрыть
Краткое описание нарушения