Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
kases grāmatas eksemplāri К списку тем

Diamonds 28.05.2008 07:52
119 сообщений на сайте
119 сообщений на сайте
Ответы (46)
Palasiet kases operāciju uzskaites noteikumus. Tur viss ir uzrakstīts.Bet grāmatvede var apgalvot, ko vēlas.:-)

Aivareno 28.05.2008 07:54
6641 сообщение на сайте
6641 сообщение на сайте
давно пора внести изменения в нотейкуми:-/

Tatjana20 28.05.2008 08:24
1635 сообщений на сайте
1635 сообщений на сайте
11. Ja kases grāmatu kārto elektroniski, izmantojot grāmatvedības datorprogrammu (datorprogrammu), tad nodrošina izdrukas – attiecīgā perioda kases ieņēmumu un izdevumu pārskatus. Pārskatiem jābūt numurētiem no pārskata gada sākuma augošā secībā. Pārskata gada beigās vai, ja nepieciešams, agrāk izdrukas brošē hronoloģiskā secībā.
(Ar grozījumiem, kas izdarīti ar MK 14.11.2006. noteikumiem nr.927)
12. Papīra reģistra veidā sagatavotai kases grāmatai jābūt ar noplēšamām ielikuma lapām, kuras paredzētas kases ieņēmumu un izdevumu pārskatu sagatavošanai. Kases grāmatas lapas numurē no pārskata gada sākuma augošā secībā, caurauklo, pēdējā lapā norāda lapu skaitu un apliecina ar uzņēmuma vadītāja un atbildīgā grāmatveža parakstu un zīmogu, ja tāds ir. Kases grāmatas lapai un noplēšamai ielikuma lapai ir viens un tas pats numurs.
Itogo-es saprotu, ka cauršūšana attiecas tikai uz papīra reģistra veidā kārtotu kases grāmatu. Man pārbaudes laikā arī pieprasīja izdrukāt un caurauklot no TILDES Jumis. Nu, es tā arī izdarīju, bet neesmu pārliecināta, vai tomēr vajadzēja.
Un varbūt kāds var pateikt-vai no programmas es drīkstu tad drukāt kases grāmatu, par periodu norādot visu gadu?
(Ar grozījumiem, kas izdarīti ar MK 14.11.2006. noteikumiem nr.927)
12. Papīra reģistra veidā sagatavotai kases grāmatai jābūt ar noplēšamām ielikuma lapām, kuras paredzētas kases ieņēmumu un izdevumu pārskatu sagatavošanai. Kases grāmatas lapas numurē no pārskata gada sākuma augošā secībā, caurauklo, pēdējā lapā norāda lapu skaitu un apliecina ar uzņēmuma vadītāja un atbildīgā grāmatveža parakstu un zīmogu, ja tāds ir. Kases grāmatas lapai un noplēšamai ielikuma lapai ir viens un tas pats numurs.
Itogo-es saprotu, ka cauršūšana attiecas tikai uz papīra reģistra veidā kārtotu kases grāmatu. Man pārbaudes laikā arī pieprasīja izdrukāt un caurauklot no TILDES Jumis. Nu, es tā arī izdarīju, bet neesmu pārliecināta, vai tomēr vajadzēja.
Un varbūt kāds var pateikt-vai no programmas es drīkstu tad drukāt kases grāmatu, par periodu norādot visu gadu?
es daru tā kā ir uzrakstīts augstāk 11. punktā neviens audits neko citu nav teicis

Storno 28.05.2008 13:32
1392 сообщения на сайте
1392 сообщения на сайте
Storno un kā Jūs to 11.punktuizprotat? vai tā, ka jādrukā kases pārskats tikai vienā eksemplārā vai divos?
Lo2002 - cauršūt un brošēt nav viens un tas pats??? "Pārskata gada beigās vai, ja nepieciešams, agrāk izdrukas brošē hronoloģiskā secībā...."
Lo2002 - cauršūt un brošēt nav viens un tas pats??? "Pārskata gada beigās vai, ja nepieciešams, agrāk izdrukas brošē hronoloģiskā secībā...."

Diamonds 29.05.2008 08:01
119 сообщений на сайте
119 сообщений на сайте
Es izdrukāju tikai vienā eks. un gada beigās sašuju.
Gadījums "ja nepieciešams", paldies Dievam, man nav bijis.
Gadījums "ja nepieciešams", paldies Dievam, man nav bijis.

Айвар, а к ордерам что прилагаете?

Konkurencija 29.05.2008 08:23
599 сообщений на сайте
599 сообщений на сайте
Drukāju divus eksemplārus. Jo, ja kases grāmatu kārto, izmantojot grāmatvedības datorprogrammu, tad nodrošina izdrukas – attiecīgā perioda kases ieņēmumu un izdevumu pārskatus. Pārskatus numurēju no pārskata gada sākuma augošā secībā. Pārskata gada beigās (ja nepieciešams, agrāk) izdrukas brošēju hronoloģiskā secībā.
Un otru eksemplāru mapītē pie kases izdevumu/ieņēmumu orderiem.
Un otru eksemplāru mapītē pie kases izdevumu/ieņēmumu orderiem.

Dimma 29.05.2008 09:51
1727 сообщений на сайте
1727 сообщений на сайте
Albina, tad jau Jums kases grāmatas brošētas (cauršūtas) nemaz nav, ja no programas izdrukātā ir piešūta pie orderiem.
Pie orderiem neko nepiešuju.
Mapē "Kase" mēneša beigās aiz pēdējā ordera piešuju 2 dokumentus (izdrukas) - kases orderu reģistrācijas žurnāls un konta 2610 apgrozījums - par attiecīgo mēnesi.
Kases pārskats (kases grāmata) - kā rakstīju augstāk.
Mapē "Kase" mēneša beigās aiz pēdējā ordera piešuju 2 dokumentus (izdrukas) - kases orderu reģistrācijas žurnāls un konta 2610 apgrozījums - par attiecīgo mēnesi.
Kases pārskats (kases grāmata) - kā rakstīju augstāk.
es gan jau vairs to makulatūru nedrukāju, jo ja pašas pievērsīsiet uzmanību tekstam minētajā punktā, tad "11. Ja kases grāmatu kārto elektroniski, izmantojot grāmatvedības datorprogrammu (datorprogrammu), tad nodrošina izdrukas – attiecīgā perioda kases ieņēmumu un izdevumu pārskatus." Atslēgas vārds ir "nodrošina". Es no savas datorprogrammas varu šo izdruku nodrošināt arī pēc gada un pieciem... tā kā uzskatu, ka nav tā makulatūra tik daudz jāražo, tā jau koku uz zemes maz palicis
Tad gribat teikt, ka "brošē" nozīmē -caurauklo,pēdējā lapā norāda lapu skaitu un apliecina ar uzņēmuma vadītāja un atbildīgā grāmatveža parakstu un zīmogu, ja tāds ir? Man VIDs tā pieprasīja.
Pareizi pieprasīja. Tas to arī nozīmē.
Veikalā nopirktā kases grāmata papīra formā tā arī izskatās - lapas numurētas, caurauklota, ar attiecīgu noformējumu.
Veikalā nopirktā kases grāmata papīra formā tā arī izskatās - lapas numurētas, caurauklota, ar attiecīgu noformējumu.
Bet pie VID pābaudēm inspektori taču, kā vienu no pirmajiem prasa uzrādīt kases grāmatu.
Kases grāmata pēc likuma ir jāglabā 10. gadi.
Kases grāmata pēc likuma ir jāglabā 10. gadi.

Dimma 29.05.2008 16:03
1727 сообщений на сайте
1727 сообщений на сайте
Brošē brošē, punktā par papīrveida kases grāmatu šie var paskaidrot, ka vajag caurauklot utt, bet par elektronisko formātu-tikai brošēt. Brošēt nozīmē tikai "sastiķēt", kau ar kniepadatu. Tā arī šiem nākamreiz pateikšu.LOL
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть