Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Sponsori К списку тем

Sponsori
Mes tirgojam ar sporta apgerbu .Un prieksnieciba izdomaja ka vajag atdot bez atlidzibas sporta inventaru ka sponsors.PPRir izrakstita bet kur ir summa ir 0.00Ls apmaksai ..Vai ta var ??Un vai PVN nau jamaksa budzeta.Paldies???Un ko tad ar gada deklaraciju vajag palielinat ienemumus..
Suzana
Suzana 02.06.2008 17:26
нет сообщений на сайте

Ответы (4)

Я бы посоветовала так: Накладную выписывать на правильную сумму без нулей, НДС платится в бюджет, можно поставить скидку 100%, а можно на накладной поставить оплачено и тогда к оплате будет 00 лат. А потом поставить как расходы несвязанные с хоз.деятельность, если этой организации нет в списках разрешенных принимателей пожертвований.
Protos
Protos 02.06.2008 19:12
193 сообщения на сайте
http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/likumi/par%20pievienotās%20vērtības%20nodokli_jauns.doc

1.pants Likumā lietotie termini

5) pašpatēriņš — preču piegāde vai pakalpojumu sniegšana bez atlīdzības, ja tā nav ar pievienotās vērtības nodokli apliekamās personas saimnieciskā darbība;

http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/mk%20noteikumi/pvn/pvn_14112006_nr.933.doc
7. Piemērojot likuma 1.panta5.punktu, ja ar pievienotās vērtības nodokli (turpmāk – nodoklis) apliekamā persona (turpmāk – apliekamā persona) savai saimnieciskajai darbībai iegādātās (tai skaitā pašu ražotās) preces nodod bez atlīdzības vai sniedz pakalpojumus bez atlīdzības (piemēram, saviem darbiniekiem, darbinieku ģimenes locekļiem vai citām personām), tas uzskatāms par pašpatēriņu. Piemēram, ja apliekamās personas saimnieciskā darbība ir trauku piegāde un šī persona uzdāvina traukus saviem darbiniekiem, tas uzskatāms par pašpatēriņu. Ja apliekamās personas saimnieciskā darbība ir pakalpojumu sniegšana (piemēram, apģērbu ķīmiskā tīrīšana) un šī persona bez atlīdzības iztīra apģērbu saviem darbiniekiem, tas uzskatāms par pašpatēriņu. Ja apliekamā persona, kuras saimnieciskā darbība ir apģērbu ķīmiskā tīrīšana, nopērk un uzdāvina saviem darbiniekiem traukus, tas nav uzskatāms par pašpatēriņu.

http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/mk%20noteikumi/pvn/pvn_10012006_nr.42.doc
3.2. 41.rindā – ar nodokļa 18 procentu likmi apliekamo darījumu (preču piegādes (arī pašpatēriņa) un pakalpojumu sniegšanas (arī pašpatēriņa)) vērtību bez nodokļa;

На какую сумму выписать ППР вопрос скользкий. Оставьте так как выписали, т,к. указавать продажную цену и больший НДС нет смысла, а свою себестоимость показывать тоже не вариант. ИМХО.
Bastet
Bastet 03.06.2008 08:09
3728 сообщений на сайте
Protos

На расходы не связанные с хозяйственной деятельностью попадет даже если организация kurām piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss saskaņā ar Sabiedriskā labuma organizāciju likumu.
Bastet
Bastet 03.06.2008 08:13
3728 сообщений на сайте
Bastet

Spasibo!!
Suzana
Suzana 03.06.2008 09:09
нет сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.