Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

PVN no kokmateriāliem К списку тем

PVN no kokmateriāliem
Vai kāds man var īsuma izstāstit, ka veidojas tas koku PVN?

Un vai būs PVN pārmaksa jebkurā gadījumā?
Casy
Casy 20.04.2004 12:53
781 сообщение на сайте

Ответы (9)

Vispār ļoti vienkārši.

Agrāk: koku "vecītis", pārdodot savu "koku", izrakstīja rēķinu ar PVN, saņēma to, bet budžetā aizmirsa iemaksāt, vai uzrādīja deklarācijā, bet no pircēja nespēja saņemt. Turklāt pircējs (parasti) sūtīja kokus ārzemēs, piemērojot 0% likmi un tam parādījās PVN "pārmaksa", kuru prasīja no budžeta. Lai šādu nejēdzību nebūtu, grozīja kārtību: vecītim jāsaņem tikai "koku" nauda, bet koku pircējs uzrāda savā deklarācijā PVN kā aprēķināto (vecīša vietā - budžetam) un samaksāto (it kā samaksājis vecītim). Līdz ar to no budžeta nekas nav prasīts atmaksai.
Mu-maija
Mu-maija 20.04.2004 20:32
15900 сообщений на сайте
Paldies Maija!

Labi, vel dazas neskaidribas:

1.Jamusu firma perk no apliekamam firmam apalkokus un sarazo zagmaterialus un pardod ari apliekamam personam (viss notiek Latvija), tad ielieku to PVN deklaracija kokmaterialiem, bet ikmenesa PVN lielumu deklaracija tas nemaina un neko nekoriģē?

2.Jatas ir tā, tad man katru mēnesi veidosies PVN pārmaksa no citām izmaksām (dazadi materiali,kancelejas preces utt.) Vai es pareizi sapratu?
Casy
Casy 20.04.2004 21:06
781 сообщение на сайте
Casy, jā jūs pareizi sapratāt. PVN no kokmateriāliem veidojas laikam tikai kad tiek pārdots mazumtirdzniecībā. Visādā ziņā man līdz šim vēl nav bijis tā ka parādās PVN deklarācijas pielikumā par kokmatyeriāliem summa pēdējā ailītē, kas jāieliek PVN deklarācijā.
Cleo
Cleo 20.04.2004 21:59
19234 сообщения на сайте
PVN maksājamais budžetā (deklarācijas 13.rinda) veidojas tad, ja koki tiek realizēti neapliekamām personām, tad pašam piegādātājam ir jānomaksā PVN, ko arī iekasē. Ļoti labi tas ir aprakstīts par MK Noteikumos 251 no 2001.gada12.jūnija "Kārtība, kādā piemērojams PVN darījumos ar kokmateriāliem".

Bet visumā pvn maksājamais budžetā rodas tikai tad, ja piegādā kokmateriālus vai sniedz pakalpojumus (kuri prasa KTPR noformēšanu) neapliekamām personām. Tur jāskatāts kā pielikumā sanāk aritmētika (tā ir visvieglāk).
Ingad
Ingad 20.04.2004 23:06
460 сообщений на сайте
Skaidrs, ka tas PVN veidojaas, paldies Jums, ka izskaidrojat!!!

Bet vai sanak, ka mana gadijuma (ierpirkšana un realizacija Latvija) katru menesi bus PVN nodokļa parmaksa, kas veidosies no izmaksam un es varesu prasit, lai to novirza citiem nodokliem?
Casy
Casy 21.04.2004 09:11
781 сообщение на сайте
Šīs pārmaskas veidosie tik ilgi kamēr Jūs nesāksiet kaut ko pārdot ar PVN 18%, t.i. uz parastajām Preču pavadzīmēm.

Tam nav nozīmes vai Jūs prasāt PVN atmaksu no budžeta, vai lūdzat pārmaksu novirzīt uz citiem nodokļiem. Pārbaudes parasti ir vienādas, gadās kādreiz arī izbēgt no pārbaudēm, bet reti.
Veraita
Veraita 21.04.2004 10:39
167 сообщений на сайте
Aaa, nu laikam viss būs skaidrs, jo ar kokiem pirmo reizi saskaros!!!

Paldies Jums visām, lai Jums veiksmīga un saulaina diena!
Casy
Casy 21.04.2004 10:50
781 сообщение на сайте
Piedodiet, ka iejaucos, bet man par kokmateriālu PVN ir šāds jautājums : tas PVN , kas rakstās uz PPR un iekļaujas deklarācijās, kā viņš taspoguļjas grāmatvedības kontējumos. Līdz šim it kā nemaz nekontēju, jo nebija nekādas vajadzības (reāli tak viņš nemaz nepastāv). Bet tad nodokļu pārbaudē inspektore man pieprasīja uzrādīt reģistrus. Sakontēju. Un ko darīt tālāk ? Kur likt bilancē? Vai vispār vajadzīgs? Būsu pateicīga, par skaidrojumu.
Meicha
Meicha 21.04.2004 12:26
396 сообщений на сайте
VID metodiskajos norādījumos ir teikts, ka arī šim, it kā neuzskaiītajam PVN jāparādās gan piegādātāju, gan pircēju kontā pa abām pusēm, ue es daru šādi:

1. D 23111 K 23101 vai 53101 PVN summa

2. D 23101 vai 53101 K 57211 PVN summa

3. D 57211 K 23111 PVN summa

(Darījumi ar kokmateriāliem arī ir jāatspoguļo atsevišķi no citiem darījumiem un tur es izmantoju kontus pircējiem - 23101 un piegādātājiem - 53101).

Līdz ar to arī šī PVN summa ir pabijusi visos kontos un kontus 23111 un 57211 es izmantoju kokmateroālu atskaišu salīdzināšanai, vai visi ierakstīti.
Veraita
Veraita 21.04.2004 12:53
167 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.