Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
Pamatlīdzeklis? К списку тем

Melioag 27.06.2008 09:18
234 сообщения на сайте
234 сообщения на сайте
Ответы (14)
KĀ INVENTĀRU. KĀ PAREDZ JŪSU GRĀMATVEDĪBAS METODIKA NO KĀDAS VĒRTĪBAS UZSKAITĪT KĀ PAMATLĪDZEKLI.
PIE AUTOMAŠINAS VĒRTĪBAS ES DOMĀJU, KA NEVAJADZĒTU LIKT, JO ŠO RADIOAPARĀTU VAR PĀRViETOT- IZŅEMT>
PIE AUTOMAŠINAS VĒRTĪBAS ES DOMĀJU, KA NEVAJADZĒTU LIKT, JO ŠO RADIOAPARĀTU VAR PĀRViETOT- IZŅEMT>

Sausene 27.06.2008 09:21
820 сообщений на сайте
820 сообщений на сайте
Nu tur jau tā nelaime- pēc metodikas tas nav Pl, bet, ja pārdotu šo auto, tad taču nerautu radio ārā, bet inventārs jau vairs nepastāv kā suga.Tāpat uzreiz noraksta izdevumos. Nezinu, ko darīt.

Melioag 27.06.2008 09:29
234 сообщения на сайте
234 сообщения на сайте
Skat. LGS Nr. 7
Domāju, ka tas jāiekļauj a/m vērtībā un uzsk. kart. - speciālu norādi atšifrējumā kā komplektā esošu lietu.
Domāju, ka tas jāiekļauj a/m vērtībā un uzsk. kart. - speciālu norādi atšifrējumā kā komplektā esošu lietu.

Leciigaa 27.06.2008 09:30
2691 сообщение на сайте
2691 сообщение на сайте
TAD arī norakstat izdevumos.

Sausene 27.06.2008 09:31
820 сообщений на сайте
820 сообщений на сайте
Domāju, ja a/m radio norakstīsiet tūlīt uz izdevumiem, tad jebkuras pārbaudes rezultāts būs skaidrošanās par šī pirkuma mērķi kā attaisnotu izdevumu. Ja nu negribas krāmēties ap pamatlīdzekli (kaut gan kalpošanas laiks tam ir ilgāks par 1 gadu), tad paskatieties meklētājā - kā mazvērtīgam inv. nodrošināt uzskaiti kā ekspl. esošam.
Manā failu glabātuvē atradīsiet mazv. inv. norakstīšanas aktu, kad tādam pasākumam pienāks laiks.
Manā failu glabātuvē atradīsiet mazv. inv. norakstīšanas aktu, kad tādam pasākumam pienāks laiks.

Liepupe 27.06.2008 19:43
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Paldies, laikam tā būs jādara.Kalpošanas laiks- jā, ilgāks par gadu, bet negribas darīt pretēji savai metodikai- man PL ir no 100 Ls.Vislabāk būtu likt klāt tai pašai automašīnas vērtībai, bet, kā jau Sausene minēja, var izņemt un lietot atsevišķi. Meklēšu par mazvērtīgo, cik noprotu, tad noraksta uzreiz, bet ņem uzskaitē tikai pašu priekšmetu, bez cenas.

Melioag 27.06.2008 20:47
234 сообщения на сайте
234 сообщения на сайте
Nu radioaparāts nav nekāda a/m sastāvdaļa un likt klāt a/m vērtībai nez vai vajag.Norakstauzreiz uz izdevumiem un var uzskaitīt pēc saraksta.
Pēc manām domām - inventārs
Es darītu šādi - tāda ir mana metodika:
D1280 K5310
D7450 K1291
Saglabājot operatīvajā uzskaitē un inventāra sarakstos, gada beigās inventarizējot.
Es darītu šādi - tāda ir mana metodika:
D1280 K5310
D7450 K1291
Saglabājot operatīvajā uzskaitē un inventāra sarakstos, gada beigās inventarizējot.
Melioag
ziņojumu: 174 27.06.2008 20:47
Meklēšu par mazvērtīgo, cik noprotu, tad noraksta uzreiz, bet ņem uzskaitē tikai pašu priekšmetu, bez cenas.
Ja izlēmāt tā,tad,kā redzat no iepriekšējā coment -uzskaitē ar cenu, daudzumu un summu.
Ja līdz šim mazvērtīgā inv. uzskaite uzņ. nav kārtota šādā veidā, tad piebildīšu ka tie var atrasties arī apgrozības līdzekļu sastāvā .
ziņojumu: 174 27.06.2008 20:47
Meklēšu par mazvērtīgo, cik noprotu, tad noraksta uzreiz, bet ņem uzskaitē tikai pašu priekšmetu, bez cenas.
Ja izlēmāt tā,tad,kā redzat no iepriekšējā coment -uzskaitē ar cenu, daudzumu un summu.
Ja līdz šim mazvērtīgā inv. uzskaite uzņ. nav kārtota šādā veidā, tad piebildīšu ka tie var atrasties arī apgrozības līdzekļu sastāvā .

Liepupe 27.06.2008 21:55
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Darīšu, kā Aivars007, bet vispirms jāpamācās, līdz šim nav kārtota nekādā veidā, ka neiebraucu auzās.pēc Aivars007 metodes tā ir tāda pati uzskaite, kā pamatlīdzekļiem,bet re- Ilma saka, ka var pēc saraksta:-S Un kā tad būtu, ja apgr. līdz. sastāvā?Pie precēm? Jāņem priekšā standarti, citādi paredzu, ka tūlīt sāksies pārmetumi par liešanu mutē ar karotīti
Paldies visiem!

Melioag 28.06.2008 06:01
234 сообщения на сайте
234 сообщения на сайте
Šeit iespējami vairāki varianti un neviens nav nepareizs. Var šeit piesaukt atkal bēdīgi slaveno uzņēmuma metodiku. Kā ierakstīsiet tur( pati jau vien taisīsiet, ja cits gr. jau nav sataisījis, bet redzu ka nav ja jau šaubāties kā darīt)tā būs pareizi.
Iespējamie varianti.
1. Kā Aivaram atverot PL sastāvā mazv.inventārs un uzreiz norakstot visu summu uz izdevumiem.
2. Liekot uz krājumiem D 2XXX K 5310 un norakstot tad kad nolietojies.
4. Norakstot uz izdevumiem uzreiz pie iegādes un vedot inventarizāciju( lai nepazūd) tikai ņaturālās mērvienībās.
Lūk pēc Jūsu izvēles un vēlam ierakstīt metodikā:-)
Iespējamie varianti.
1. Kā Aivaram atverot PL sastāvā mazv.inventārs un uzreiz norakstot visu summu uz izdevumiem.
2. Liekot uz krājumiem D 2XXX K 5310 un norakstot tad kad nolietojies.
4. Norakstot uz izdevumiem uzreiz pie iegādes un vedot inventarizāciju( lai nepazūd) tikai ņaturālās mērvienībās.
Lūk pēc Jūsu izvēles un vēlam ierakstīt metodikā:-)
Ilmai 1000 p. taisnība.
Jums pašai jāizlemj.
Man pievilcīga ir mana metode - arī kad manā vietā būs kāds cits, viņš redzēs visu apgrozījumu - kad kas saņemts, cik maksāja utt.
Norakstu (ar attiecīgu norakstīšanas aktu) es tad, kad met pavisam ārā:
D1291 K1280
Un... beigta balle.
Zvērināts revidents katru gadu pārbauda, PL un inventāru it sevišķi, nekādi aizrādījumi nav bijuši, jo viss ir uzskaitīts, visu var pārbaudīt, un arī bilance ticami atspoguļo patieso stāvokli.
Jums pašai jāizlemj.
Man pievilcīga ir mana metode - arī kad manā vietā būs kāds cits, viņš redzēs visu apgrozījumu - kad kas saņemts, cik maksāja utt.
Norakstu (ar attiecīgu norakstīšanas aktu) es tad, kad met pavisam ārā:
D1291 K1280
Un... beigta balle.

Zvērināts revidents katru gadu pārbauda, PL un inventāru it sevišķi, nekādi aizrādījumi nav bijuši, jo viss ir uzskaitīts, visu var pārbaudīt, un arī bilance ticami atspoguļo patieso stāvokli.

Mazvērtīgā inventāra uzskaite apgrozības līdzekļu sastāvā nozīmē, ka uzskaite tiek organizēta pēc tāda pat principa kā tad, ja tie būtu pamatlīdzekļu sastāvā (Aivars007) un, proti:
2170 - 26** ,5310,2380 - iegāde;
74** - 2180 - iegādes izdevumu 100% norakstīšana tajā pašā periodā.
2180 - 2170 - inv. norakstīšana pēc fakta ar aktu..
kur
2170 - Mazvērtīgais un ātri nolietojamais inventārs;
2180 - Mazvērtīgā un ātri nolietojamā inventāra nodilums;
74** - Apgrozāmo līdzekļu vērtības norakstīšana (izmantojams pie kontējuma 74** - 2810)
Krājumu sastāvā mazvērtīgo inventāru liek tāpēc, ka salīdzinājumā ar kontu grupu, kurā atrodas arī pamatlīdzekļi, šim inventāram ir krietni mazāks kalpošanas laiks un salīdzinoši vienkārša uzskaites kārtība.
Kaut kur iepriekš esmu aprakstījusi arī ieteicamo metodikas saturu šāi kārtīnai, jo tēma nav jauna un ieteikums arī nē.
2170 - 26** ,5310,2380 - iegāde;
74** - 2180 - iegādes izdevumu 100% norakstīšana tajā pašā periodā.
2180 - 2170 - inv. norakstīšana pēc fakta ar aktu..
kur
2170 - Mazvērtīgais un ātri nolietojamais inventārs;
2180 - Mazvērtīgā un ātri nolietojamā inventāra nodilums;
74** - Apgrozāmo līdzekļu vērtības norakstīšana (izmantojams pie kontējuma 74** - 2810)
Krājumu sastāvā mazvērtīgo inventāru liek tāpēc, ka salīdzinājumā ar kontu grupu, kurā atrodas arī pamatlīdzekļi, šim inventāram ir krietni mazāks kalpošanas laiks un salīdzinoši vienkārša uzskaites kārtība.
Kaut kur iepriekš esmu aprakstījusi arī ieteicamo metodikas saturu šāi kārtīnai, jo tēma nav jauna un ieteikums arī nē.

Liepupe 28.06.2008 13:45
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Liels Jums paldies! Nav pat vairs jautājumu, viss skaidrs. Kārtīgi izdomāšu, kurš variants man piemērotāks, ielikšu metodikā atsevišķu nodaļu, un- uz priekšu!Jauku atpūtu, kolēģi, ir taču svētdiena!

Melioag 29.06.2008 08:30
234 сообщения на сайте
234 сообщения на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть