Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

PVN К списку тем

PVN
Добрый день!

Помогите, пожалуйста, разобраться

2 фирмы (ES и 3-я страна)присылают на счет деньги за использование программы на сайте. Я задним числом выписываю счет им с PVN 0%. Им счета не нужны. Правильно ли я использую PVN 0% и нужно ли еще что-нибудь?
Aziza
Aziza 27.06.2008 15:09
26 сообщений на сайте

Ответы (4)

Ну если Вы применяете О%, то согласно закону о НДС должны указывать статью и пункт согласно котрой применяете эту ставку. Вот Вы что в счете пишите? Какую статью и пункт закона Вы применяете?
Amuil
Amuil 27.06.2008 16:22
26356 сообщений на сайте
ja zadavala vopros VID , uz kādu likuma "Par PVN" pantu ir jāpamatojas piestādot rēķinu par programmnodrošinājuma piegādi ar elektroniskā pasta palīdzību ES apl personām un firmām trešās valstīs, atbilde: Likuma "Par PVN " izpratnē programmnodrošīnājuma piegāde ar elektr pasta starpniecību, kā arī programmēšanas pakalpojumu veikšana elektroniskā formatā un piegādāšana pa elektr pastu ir uzskatami par elektroniski sniegtiem pakalpojumiem. Atbilstoši "PVN" lik 4 panta 7.daļās 11.punktamelektroniski sniegto pakalpojumu sniegšanas vieta ir pakalpojumu saņēmēja juridiskā adrese, ja apliekamā persona šos pakalpojumu sniedz jebkurai citas dalibvalsts personai, kas veic saimn darbību, vai ES teritorijā nereģistrētai personai. Saskaņā ar lik PVN 7.panta1.daļās 3.punktupakalpojumiem, kuru sniegšanas vieta saskaņā ar šo likumu nav iekšzeme, izņemot šā likuma 6.panta1.daļā minētos pakalpojumus, ir piemērojama nodokļa 0 procentu likme. Tādējādi, ja apliekamā persona izstrādā p/nodrošinājumu un sniedz programmēšanas pakalpojumus elektr formatā, kurus pa elektronisko pastu nosūta ES teritorijā nereģistrētai personai, tad šiem pakalpojumiem piemērojama PVN 0% likme, pamatojoties uz 7.panta1.daļās 3.punktu
Ksenja21
Ksenja21 27.06.2008 16:31
118 сообщений на сайте
prodolzhenije: Savukārt saskaņā ar PVN lik 28.panta6.daļu, ja apliekama persona sniedz citas dalibvalsts apliekamai personai pakalpojumus, kas minēti PVN lik 4.panta4.daļas 2.punktā un 7.daļā , pakalpojumiem piemēro nodokļa0 % likmi.Turklāt MK not 933 335.punktspaskaidro, ka likuma 28.panta6.daļa ir piemēŗojama arī tad, ja apliekama persona sniedz 4.pantā 7daļā minētos pakalpojumus jebkurai citas dalibvalsts personai, kas veic saimn darbību. Līdz ar to , apliekamās personas citas dalibvalsts jebkurai personai, kas veic samin darbību, elektroniski sniegtajie pakalpojumiem ir piemērojama 0% likme , pamatojoties zu lik 28.panta6.daļu.
Ksenja21
Ksenja21 27.06.2008 16:39
118 сообщений на сайте
SPASIBO!
Aziza
Aziza 28.06.2008 19:27
26 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.