Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

Kadi ir + un - pasnodarbinatajam??? К списку тем

Kadi ir + un - pasnodarbinatajam???
No darba deveja puses ir priekslikums deklareties ka pasnodarbinatai personai un tada veida veikt darbu. bet kads isti man no ta ir labums???
Klikucis
Klikucis 29.06.2008 23:06
156 сообщений на сайте

Ответы (7)

labums - налоги сами будете платить. Уж не знаю, великий ли лабумс это. Но не каждый может самозанятым регистрироваться. Если Вы будете работать на данного предпринимателя да еще использовать его орудия труда, то налицо признаки трудового договора. Получит Ваш работоаетль , мало не покажется.
Lanuska
Lanuska 29.06.2008 23:11
15767 сообщений на сайте
Nu, nu, vispirms izlasiet Likumu par IIN, sevišķu vērību piegriežot grozījumiem, kas stājās spēkā 2007.gadanovembrī.

Tad vismaz sapratīsiet, vai atbilstat likuma normām kā pašnodarbinātā persona.

Ja Jums ir darba devējs, un Jūs esat darba ņēmējs, tās ir DARBA ATTIECĪBAS.

Un nevar būt nekāds pašnodarbinātais tādā gadījumā. Likumā par IIN tas ir diezgan precīzi pateikts.
Aivars007
Aivars007 29.06.2008 23:13
26984 сообщения на сайте
Un VID visdrīzāk arī nereģistrēs kā pašn., ja atradīs darba līguma pazīmēm.
Ilma
Ilma 30.06.2008 08:53
30495 сообщений на сайте
Pēdējā laikā VID ļoti bieži atsakās reģistrēt šādus "pašnodarbinātos".
Aivars007
Aivars007 30.06.2008 18:02
26984 сообщения на сайте
kapec jus domajat, ka neregistres??? mani atlaidis no ta darba un es iesu nodibinaties ka pasnodarbinatais, un vini jau nezinas ar ko es stradaju. vai tas tik vienkarsi nav??
Klikucis
Klikucis 08.07.2008 21:11
156 сообщений на сайте
Ja gribēsiet reģistrēties kā saimn.darbības veicējs ( par pašn.personu jāreģistrējas saimn.darbības veicējam, ja viņam ieņēmumu izdevumu starpība sasniedz 150,- Ls)tad prasīs ko Jūs gribiet darīt kā saimn.darbības veicējs. Vai Jums jau ir noslēgts kāds līgums. Ja līgums ir būs jāparāda un ja līgumā konstatēs darba attiecību pazīmes nereģistrēs kā saimn.darbības veicēju. Tā teikt tik vienkārši nav.
Ilma
Ilma 08.07.2008 21:17
30495 сообщений на сайте
Un ja nav līguma, tad profesijas sertifikāts jāuzrāda.

Nav jau tā, ka mēs visi gudri, bet VIDā tikai muļķi vien.
Aivars007
Aivars007 08.07.2008 21:46
26984 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.