Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Налоги и пошлины
основное средство К списку тем

Ledusja 30.06.2008 11:01
35 сообщений на сайте
35 сообщений на сайте
Ответы (11)
При замене двигателя рассчитывают амортизационные затраты на замещение, но поскольку ОС самортизировано, то они будут равны 0. В данном случае 875 латов будут обычными кап. вложениями. Износ для налогов по формуле, см. 556 правила
Gada pārskatu likums gan nosaka, ka "(3) Gada pārskatam ir jāsniedz patiess un skaidrs priekšstats par sabiedrības līdzekļiem, saistībām, finansiālo stāvokli, peļņu vai zaudējumiem un naudas plūsmu."
Tātad, ja PL lietojāt, tam IR vērtība. Un, atbilstoši LGS, tas bija jānovērtē.
Tātad, ja PL lietojāt, tam IR vērtība. Un, atbilstoši LGS, tas bija jānovērtē.
PL vērtība nebija 0 jau vairākus gadus - es par to.
Un, ja viena verķa cena ir 875 lati, tad PL īstenā vērtība ir krietni vien lielāka!
Un, ja viena verķa cena ir 875 lati, tad PL īstenā vērtība ir krietni vien lielāka!
В соответствии со стандартом нельзя допускать, чтобы остаточная стоимость ОС равнялась нулю путём пересмотра сроков использования или установкой ликвидационной стоимости. Но если это УЖЕ произошло, то делать этого не стоит, если речь не идёт о значительных суммах. ИМХО
"39. Если основное средство переоценивается, то переоценивается вся категория основных средств, к которой относится это основное средство.
40. Все основные средства одной категории переоцениваются одновременно, чтобы избежать возможности переоценки в выборочном порядке и применения двух различных методов бухгалтерского учета к одной категории основных средств."
"39. Если основное средство переоценивается, то переоценивается вся категория основных средств, к которой относится это основное средство.
40. Все основные средства одной категории переоцениваются одновременно, чтобы избежать возможности переоценки в выборочном порядке и применения двух различных методов бухгалтерского учета к одной категории основных средств."
Un kas traucē izveidot atsevišķu kategoriju, piemēram, "PL, kas vecāki par 5 (???) gadiem" un tikai tos arī pārcenot? Lai būtu pareizi grāmatvedības dati.
"PL, kas vecāki par 5 (???) gadiem" - нельзя все ОС, которые использовали более 5 лет туда пихнуть, для них РАЗНЫЕ критерии переоценки (авто, оборудование и т.д.)
Nu tak sataisa katrs kā vajag! Auto, vecāki..., mēbeles...
Tas katram pašam jāizdomā, ko mēs varam viņu vietā te izdarīt?
Tas katram pašam jāizdomā, ko mēs varam viņu vietā te izdarīt?
Katrs kārto savu grāmatvedību kā viņš māk un uzskata par pareizu.
Mans viedoklis sakrīt ar likumā teikto, ka "Gada pārskatam ir jāsniedz patiess un skaidrs priekšstats par sabiedrības līdzekļiem, saistībām, finansiālo stāvokli, peļņu vai zaudējumiem un naudas plūsmu", tāpēc mēs pārvērtējam PL, ja atlikusī vērtība ir 0, bet PL tiek un tiks lietots.
Un arī grupas izveidotas n-tās, lai vieglāk pārvērtēt.
Pie tam, ja PL bija noteikts lietošanas laiks 5 gadi, bet tas lietojas jau 10 gadus, tad nozīmē tikai to, ka uzņēmumā nepareizi noteikts PL lietošanas laiks jau tā iegādes brīdī.
Mans viedoklis sakrīt ar likumā teikto, ka "Gada pārskatam ir jāsniedz patiess un skaidrs priekšstats par sabiedrības līdzekļiem, saistībām, finansiālo stāvokli, peļņu vai zaudējumiem un naudas plūsmu", tāpēc mēs pārvērtējam PL, ja atlikusī vērtība ir 0, bet PL tiek un tiks lietots.
Un arī grupas izveidotas n-tās, lai vieglāk pārvērtēt.
Pie tam, ja PL bija noteikts lietošanas laiks 5 gadi, bet tas lietojas jau 10 gadus, tad nozīmē tikai to, ka uzņēmumā nepareizi noteikts PL lietošanas laiks jau tā iegādes brīdī.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть