Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Akcīzes nodoklis - kurš maksā? К списку тем

Akcīzes nodoklis - kurš maksā?
Mums ir firma-parādnieks. Parāda dzēšanai mēs no viņa atņemam preci-alkoholiskus dzērienus, kuri nebija laisti apgrozījumā. Tagad pārdodam to preci citam uzņēmumam. Jautājums: kurš tagad maksās akcīzes nodokli? Pladies.
Valeria
Valeria 30.06.2008 14:42
228 сообщений на сайте

Ответы (5)

А какой у Вас статус? Можете ли Вы торговать алкоголем? Выпущен ли алкоголь в свободное обращение?
Bastet
Bastet 30.06.2008 15:33
3728 сообщений на сайте
mēs esam akcīzes preču noliktavu turētāji. Līdz šīm prece glabājās pie mums un netika izlaista brīvam apgrozījumam.
Valeria
Valeria 30.06.2008 15:53
228 сообщений на сайте
Кому будете продавать акцизный товар?

http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/likumi/par%20akcizes%20nodokli_jauns.doc
23.pants Nodokļa maksāšana

(3) Noliktavas turētājs taksācijas periodā aprēķināto nodokli par akcīzes precēm, kuras taksācijas periodā izvestas no akcīzes preču noliktavas, samaksā valsts budžetā 15 dienu laikā pēc taksācijas perioda beigām, izņemot par tām akcīzes precēm aprēķināto nodokli, kurām piemēro atlikto nodokļa maksāšanu saskaņā ar šā likuma 25.pantanosacījumiem.
Bastet
Bastet 30.06.2008 20:53
3728 сообщений на сайте
И еще:

23.pants Nodokļa maksāšana:

(13) Šajā pantā noteiktā maksāšanas kārtība attiecas arī uz akcīzes precēm, kuras marķē ar akcīzes nodokļa markām. Ja nodokļa maksātājs par akcīzes precēm, kuras marķē ar akcīzes nodokļa markām, nesamaksā nodokli saskaņā ar šā panta otro, trešo, ceturto, piekto, sesto, septīto, astoto, devīto, desmito, vienpadsmito un divpadsmito daļu 180 dienu laikā no akcīzes nodokļa marku saņemšanas dienas, uzskatāms, ka akcīzes preces ir laistas brīvā apgrozījumā Latvijas Republikā un nodokli par attiecīgajām akcīzes precēm atbilstoši saņemtajām akcīzes nodokļa markām maksā nodokļa maksātājs, kurš akcīzes nodokļa markas ir saņēmis. Nodokļa maksātājs, kurš akcīzes nodokļa markas ir saņēmis, samaksā nodokli saskaņā ar šā likuma 23.pantu Importētājs, kas saņēmis akcīzes nodokļa markas, nodokli samaksā ne vēlāk kā piecu darbdienu laikā pēc iepriekš minēto nosacījumu iestāšanās brīža.
Bastet
Bastet 30.06.2008 21:01
3728 сообщений на сайте
"kurš tagad maksās akcīzes nodokli?" - при выпуске в свободное обращение платит Noliktavas turētājs. Только если это чужой товар, то он выставляет счёт владельцу, если это стал Ваш товар и Вы его продаёте, то закладываете акциз в цену реализации.
Makssoft
Makssoft 01.07.2008 08:40
24096 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.