Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Grāmatvedības metodika
Šodien beidzot esmu pabeigusi izstrādāt metodiku jaunam uzņēmumam. Ja kādu interesē, apskataties, vai VIDam pietiek ar tādu metodiku. Un vai vispār ir labi izstrādata.
Mana pirma metodika.:-)
Ответы (67)
Глянула бегло. Очень даже неплохо. В разделе Uzņēmumu ienākuma nodoklis хорошо бы добавить отложенный налог. Эти "два" налога по стандарту МСФО 12 являются одним и тем же расходом на подоходный. Например, так:
Atliktais nodoklis tiek aprēķināts saskaņā ar saistību metodi attiecībā uz visām pagaidu atšķirībām starp aktīvu un saistību vērtībām finanšu pārskatā un to vērtībām nodokļu aprēķinu mērķiem. Atliktā nodokļa aprēķinos tiek izmantotas bilances datumā spēkā esošās nodokļu likmes, kas sagaidāmas periodos, kad paredzēts realizēt attiecīgo atliktā nodokļa aktīvu vai nokārtot atliktā nodokļa saistību. Pagaidu atšķirības galvenokārt rodas, izmantojot atšķirīgas pamatlīdzekļu nolietojuma likmes, kā arī no nodokļu zaudējumiem, kas pārnesami uz nākošajiem taksācijas periodiem. Atliktā nodokļa aktīvu atzīst, ja pastāv liela varbūtība, ka tiks gūta ar nodokli apliekama peļņa, uz kuru varēs attiecināt atskaitāmo pagaidu atšķirību.
Еще неплохо бы пробежаться по статьям баланса (будущие периоды, займы и т.п.). И еще - про Santehnisko darbu указали, а про celtniecību, tirdzniecību? Там специфика есть...
Labs. Vienīgi nepamanīju vai varbūt neuzmanīgi pārskatīju - trūkst tas modes kliedziens par datorsistēmu grāmatvedības datu aizsardzību vai kā viņu tur sauc.
visā visumā jau labi, bet uzkrāto ieņēmumu un piešķirto atlaižu uzskaitei manuprāt pareizāk būtu piemērot citu ieņēmumu kontu, nevis visam lietot tikai 6110. Tas tā mans subjektīvs viedoklis.
Domāju, ka jaunam uzņēmumam, ja reiz apstiprināt metodiku ar 2007.gadunevajadzētu būt tekstam no manis izveidotā grozījuma saviem klientiem "Izveidot jaunu kontu grupu PVN uzskaitei saskaņā ar likuma Par PVN grozījumiem no 2004.gada1.maija:..." Tas man bija domāts tiem, kas darbojās jau pirms 2004.gada kad mainījās uzskaites kārtība saskaņā ar grozījumiem PVN likumā. Jums tad jānosaka uzskaites kārtība uzreiz, neminot datumu no kura...
Apsveicu!No Cleo špikot esi iemācījusies!Atliek vēl iemācīties lietot meklētāju,lai par katru,simtām reižu apspriestu,jautājumu neveidot jaunu tēmu:-/
Ivan_s tas tā nebija domāts.
Lai nu kam varētu pārmest špikošanu ne tikai Cleo. Visi mēs esam špikotāji no viņas. Bet kura ir simtām reižu apspriesta tēma? Es tiešām priecājos, ka Mjau-22 ielikusi savu metodiku. Būs vēl viens no kā špikot.
Vai varbūt es pārpratu Ivan_s teikto;-)
Protams,pārpratāt!Teiktais bija adresēts Mjauai:-<
Re kā iet ka neuzmanīgi lasa. Tiešam pārlasot izskatās viss pavisam citādi:-)
Ja vēl no otra gala pārlasītu...
Ilma šai firmai šo datorprogrammas drošības noteikumus nevajag, jo grāmatvedība tiek kārtota ar roku.
Ivan_s.
Jums žēl, ka es nedaudz pašpikoju??
Deļkam tad šeit ir izveidojuši lietotāju failus. Lai nepieredzējušie grāmatveži varētu pašpikot.
Man nav žēl ja špiko no manis.
Nav žēl nemaz. Mēs taču visi špikojam viens no otra. Un tagad ļooti daudzi špikos no Jums. Tikai kur vēl atrodama tik arhaiska firma kur gr.tiekkārtota ar roku.:-<
Ilma, "малыши" сплошь и рядом ведутся ручкми. Сама видела. Пожилые бухи, компа незнают, а подработать хотят. Вот и ведут в журналах-ордерах маленькие фирмочки. И ошибок, кстати, делают меньше, чем молодые бухгалтеры.
Labi, tam piekrītu var tā būt. Pati esmu sākusi ar roku kārtot grāmatvedību. Un uzskatu ka tikai tā arī grāmatvedību var labi iemācīties, jo labi redzamas visas kopsakarības.Kompis taču pats saliek visu savās vietās un nekas nav jādomā:-D Bet parasti tādās firmiņās nav tādas klasīgas metodikas:-D
компа незнают=компа не знают:-)
Tādam apgrozījumam nav vērts pirkt programmu.
Vienu firmu es kārtoju ar programmu, bet otru ar roku. Bet tikai es pilnīgi neesmu vēl droša, ka aizpildu visus nepieciešamus žurnākorderus, kuri ir vajadzīgi, kārtojot grāmatvedību ar roku.
vajadzīgi tik daudz ž/o, lai no tiem kā kopsavilkumiem varētu aizpildīt virsgrāmatu (galveno grāmatu).
Es kārtoju ž/o šādiem kontiem
2620,
2610
2310
5310
2380
5610
(kredītu un līzingu mums nav)
Ar šiem ž/o pietiek.
Kā jau iepriekš rakstīju - vajadzētu pietikt, ja no šo ž/o kopsummām varat aizpildīt virsgrāmatu.
Закрыть
Краткое описание нарушения