Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит

labots UIN - vai tiešām jāpārtaisa gada pārskats? К списку тем

labots UIN - vai tiešām jāpārtaisa gada pārskats?
Situācija sekojoša - iepriekšējo gadu UIN deklarācijās pie pirmstaksācijas zaudējumiem iepriekšējais grāmatvedis bija uzrādījis nepareizas summas. Un tas atklājās tikai šogad, kad beidzot šos iepriekšējo gadu zaudējumus varēja izmantot, jo uzņēmumam pirmo reizi pēdējo 6 gadu laikā bija peļņa. Atklājās šī kļūda labu laiku pēc gada pārskata nodošanas Tā kā mēs godīgi samaksājām gan UIN, gan avansa maksājumus, bet VIDā uzrādījās, ka mums ir UIN parāds, sāku interesēties, kas par lietu, - un tad arī šie brīnumi atklājās. Gala rezultāts ir sekojošs - mūsu aprēķinātais UIN bija 1493 Ls, bet VID aprēķinātais ir 1850 Ls. Maza bēda jau būtu ar tiem UIN maksājumiem, bet ko darīt ar gada pārskatu? Jo līdz ar to mainās taču arī pārskata gada peļņa un līdz ar to arī izmaksājamās dividendes! Starpība it kā nav liela - vai tiešām jāpārtaisa 2007.gadapārskats? Vai varbūt var iztikt ar kaut kādiem koriģējošiem grāmatojumiem 2008.gadā?
Santa_grinvalde
Santa_grinvalde 23.07.2008 08:05
нет сообщений на сайте

Ответы (3)

Пересдавать годовой отчет, по-моему, не нужно. Делаются исправления в этом году, корректируются входящие остатки, которые Вы потом оговорите в приложении к годовому отчету за этот год.
Irena22
Irena22 23.07.2008 08:09
42998 сообщений на сайте
Jā, tieši tā, palasieties LGS.
Ilma
Ilma 23.07.2008 08:56
30495 сообщений на сайте
LGS Nr.4 tā arī saucas “Grāmatvedības politikas maiņa, grāmatvedības aplēšu izmaiņas un iepriekšējo periodu kļūdas”

Dimma
Dimma 23.07.2008 10:07
1727 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.