Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Algas aprekins
Manās rokās ir nonākusi šāda lagas lapina. Vai es pareizi sapratu ka komandejuma nauda ir aplikta ar nodokli?
Komandejums - 8,18
Strādnieku alga - 171,82
Uzskaitits: 180,00
avans - 115
Ienakuma nodoklis - 20,95
Socialais nodoklis 9% - 16,20
Ieturets: 152,15
Izmaksai: 27,85
Ответы (45)
Это могли быть командировочные расходы сверх нормы?
Ne. Ta ir parasta komandejuma nauda.
Manuprāt - par šādu aprēķinu
Komandejums - 8,18
Strādnieku alga - 171,82
Uzskaitits: 180,00
der painteresēties ciešāk.
komandējuma laikā tiek saglabāta darba alga, no kuras tiek aprēķināti nodokļi
bet komandējuma dienas naudai nav nekāda sakara ar darba algu
pēc visa spriežot darbinieks saņem algu 180 LVL, bet bija 1 vai 2 dienas komandējums un grāmatvedis pareizi izdarīja ka izdalīja šo summu no vispārējā aprēķina
Par to te izsakās daudzi arī pirms tam.
Komandējuma nauda taču neapliekas ar nodokļiem, bet te ar sociālo un IIN apliekas visa summa 180 lati. Vai tad tas ir pareizi?
Tātad apliekamā ir alga - 171.82 un soc nod = 15.46, bet IIN 19.09... tātad darbiniekam pārmaksāti nodokļi
Reality
Komandejums - 8,18
komandējums nav komandējuma nauda!!!!!! dienas nauda algu sarakstā nav jāuzrāda
komandeejums vnk saiisinaati nosaukts kaa alga par komandeejuma dienaam..
Paskaidrošu ka 8,18 ir ta saucama komandejuma nauda, jo ta paskaidroja vadiba, kad devos komandejuma, ka komandejuma nauda bus izmaksāta kopā ar algu. Tapec es pirms uzdotu jautajumu savam gramatvedim, gribeju apjautāties jums - gudriem cilvekiem.
tad ir vēts izlasīt MK noteikumus par komandējumiem un darba braucieniem!
jo vēl varētu atsevišķi no algu aprēķina būt izmaksāta dienas nauda, kas ir kompensācija par prombūtni no mājām
es arī atsevišķi uzskaitu tās dienas, ko darbinieks pavada komanējumā! un pie aprēķina veidojas divas summas Alga + komandējuma dienas, jo kā jau teicu komandējuma dienās tiek saglabāta alga, un vēl tiek izmaksāta dienas nauda
Baigie ēkonomisti"Jums gadījušies, Sintija_b!
Bet kāpēc 8,18? Savāda summa priekš komandējuma dienas naudas.
Sasodiic...
Leciigaa
ziņojumu: 870 01.08.2008 15:20
Baigie "Ekonomisti" Jums gadījušies, Sintija_b!
Dora36
ziņojumu: 164 01.08.2008 15:20
Bet kāpēc 8,18? Savāda summa priekš komandējuma dienas naudas.
Algu sarakstā nevar būt DIENAS NAUDA PAR KOMANDĒJUMU
Vakar atnesu kurpes no kurpnieka. Pasakiet, kāpēc manām kurpēm metāla papēdīši pielikti un nevis gumijas!
ANda
Tāpēc, ka bija jāpieliek koka papēdīši.
Re, kā es zinu!
kāpēc gan Sintija nepajautā paskaidrojumu no grāmatveža? Jo ja Sintija ir bijusi komandējumā vienu dienu, par kuru saglabājama arī alga (kas apliekas ar nodokļiem), tad acīmredzot alga šai mēnesī ir 180 Ls, bet izdalīts atsevišķi, ka to vienu dienu ir būts komandējumā 8,18 (komandējuma laikā apr.d.alga) + 171,82 (pārējās darba dienās apr.d.alga) - 180 Ls izdalīti uz 22 darba dienām = 8,18 vienas dienas alga komandējuma laikā.
Es gan nezinu vai situācija reāli ir tāda, bet pieļauju šādu iespēju (pati gan neizdalu algu par komandējuma dienām un pārējām darba dienām). Tie 8,18 visdrīzāk nav komandējuma izdevumi un nav komandējuma nauda, bet saglabāta vidējā dienas izpeļņa.
Закрыть
Краткое описание нарушения